הפעילה החברתית שפי פז הודתה כי הוא האחראית להדבקת המדבקות על ביתו של שופט העליון עוזי פוגלמן. השופטת בדימוס בבית המשפט המחוזי בת"א, ברכה אופיר תום שוחחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm על נושא ההסתה והאיומים כלפי מערכת המשפט בשנים האחרונות, ונזכרה בתקופה בה עמדה בראש התיק של משפחת הפשע אבוטבול, כאשר קיבלה איומים על חייה. אופיר תום הסבירה את השוני בין המקרה שלה למתרחש כיום.
השופטת בדימוס ברכה אופיר תום התייחסה לסוגיית האיומים על גורמים בכירים במערכת המשפט וסיפרה כי כאשר עמדה בראש ההרכב בתיק של משפחת אבוטבול, "במהלך המשפט, יום אחד הגיעו אליי קציני משטרה והודיעו לי שאני צריכה להיות מאובטחת מכאן ואילך". היא טענה כי "זו סיטואציה שונה לגמרי ממה שמתרחש היום, אני לא יודעת מי הם המאיימים, יש כל מיני הערכות ושמועת אבל אנחנו לא יודעים את מקור האיומים. אצלי זה היה ברור למדי".
כמו כן, נקודת שוני נוספת היא היעדר האיום המפורש, "לא קיבלתי שום איום, הם לא רצו להגיד. אמרו – 'יש מודיעין', יש כנראה האזנות. המשפט עדין התנהל כרגיל ולמרות שזה היה של משפחת פשע, האווירה באולם הייתה נינוחה וטובה". היא נזכרה כיצד לא שאלה את השוטרים שאלות לגבי האיומים על חייה, הן מפאת כבוד והן משום שלמעשה, "במידה מסוימת אני גם לא רוצה לדעת, עדיף לי שלא אדע. זה היה ברור מאיפה זה בא, זה היה ברור. אבל מה היה בדיוק, אם היו איומים מה הם היו - לא ידעתי ואני יכולה לומר שהיום אני יודעת קצת דברים אבל לא ממש את הדבר הממשי, את האיום הממשי. לא יודעים אם ניסו להתנכל לי, איך ומה – אין לי מושג".
היא ציינה כי לא מדובר במקרה חריג בעולם המשפט, אך במקרה חריג עבורה, "היו כמה משפחות פשע שעמדו לדין, הייתה תקופה סוערת במובן הזה והשופט קרא היה מאובטח לא פחות ממני". האבטחה הצמודה ליוותה את השופט בדימוס במשך כשנה, "לא רק סביבי, באו בבוקר להסיע אותי לבית המשפט, הייתה תקופה, לא כל תקופה, שאסור היה לי להיכנס לרכב שלי ולנהוג בו. בדקו לי את הרכב כל בוקר והייתה תקופה שנסעו לצדי, חודש-חודשיים, שני אופנועים יס"מ עם המכונית של משמר בתי משפט. גם אחרי שפרשתי פנו אליי שוב, פרשתי בסמוך למתן פסק הדין". היא נזכרה כי על אף שהיא לא קיבלה "איום ישיר אף פעם, המשפחה לא הייתה מאוימת - פחדתי מאוד. אם פחדתי ממשהו זה היה על הבנות שלי והנכדים".
גולן יוכפז תהה האם לדעתה של אופיר תום התוצאה של האיומים המושמעים כיום כלפי מערכת המשפט עלולה להיות מסוכנת, והיא אמרה כי היא "עלולה להיות", אך הוסיפה כי "עוד לא הגענו לזה אני חושבת, אני מקווה. אנחנו רחוקים לדעתי ממעשים קיצוניים כאלה כמו שהיו". ענת דוידוב תהתה מהי דעתה לגבי כל מסכת ההסתה כלפי מערכת המשפט בשנים האחרונים והשופטת בדימוס השיבה כי הדבר מאוד מטריד וכי "אין ספק שזה עוד צעד אחד למטה בהתדרדרות החברתית, המוסרית, שקיימת היום אצלנו".
בהמשך דבריה, השופטת בדימוס הסבירה כי השאלה שצריכה להישאל היא - 'מה עומד מאחורי ההסתה' ולא - 'מי עומד'. לדעתה, "עומד מסע הכפשה עצום, שמתמשך זמן ממושך למדי. הסיבה למסע? איזה שהוא כאוס חברתי, מוסרי, אליו התדרדרנו. אנחנו יודעים כולנו מאיפה זה בא. זה בא מערעור המוסד השלטוני, מערעור השלטון. השלטון היום לא נוהג ולא מגיב כפי שהיינו מצפים בחברה דמוקרטית. זו סכנה חברתית גדולה מאוד, משום שחברה מתוקנת וכל חברה שהיא, לא יכולה להתקיים בלי מערכת משפטית שאמורה לעשות סדר, לדאוג לחלשים, לחזקים גם. אמון הציבור הוא א' ב' במשטר דמוקרטי ובכל משטר אחר".
בעבר, אופיר תום שפטה את שר האוצר לשעבר, הירשזון, וגזרה עליו את העונש הכבד ביותר שהוטל על פוליטיקאי. גולן יוכפז הזכיר לשופטת בדימוס כי היא שאלה בראיון לאחר מכן עד כמה הושפעה בפסק הדין מדיווחי התקשורת, והיא השיבה: 'מאוד מקווה שלא, השתדלתי מאוד כמו בכל תיק אחר, בכל תיק שיש בו השלכות תקשורתיות; לומר חד משמעית, להישבע, שלא הושפעתי? אינני יכולה". על כך השיבה אופיר תום כי "הקדים אותי השופט אגרנט, נשיא בית המשפט העליון הראשון, הוא אמר 'גם השופטים הם בשר ודם וגם השופטים עשויים אפילו תחת סף הכרתם להיות מושפעים מזרמים שמתרחשים'".
גולן יוכפז הוסיף ותהה, האם ראש הממשלה נתניהו צודק כשהוא טוען שהמשפט שלו הזדהם כתוצאה מהסיקור התקשורתי הנרחב בעניינו. השופטת בדימוס טענה כי זה "רע מאוד, אסור לו להגיד דברים כאלה. אסור באיסור התורה. המשפט שלו לא הזדהם. נורא ואיום שמנסים להשפיע אבל השופטים שיושבים שם חזקה עליהם, יש הרבה חזקות לגבי השופטים, שאטומים לזרמים בחוץ. הם צריכים לראות את הראיות כדי לשפוט את הדברים".
עריכה: עופרי גליכמן