ורדה רזיאל ז'קונט

ההבדלים שבין אמפתיה לסימפתיה

העובדת הסוציאלית הקלינית יהודית שם טוב על מה שקורה מאחורי הקלעים של הטיפול הזוגי, בהקשר של תיאוריית 'פסיכולוגיית העצמי' המרתקת


בעידן שבו המילה 'בידוד' קיבלה משמעות חדשה לגמרי, שבה להעסיק אותנו ביתר שאת התיאוריה של היינץ קוהוט, 'פסיכולוגיית העצמי' (Self Psychology). בכל זאת, במרכזה של התיאוריה נמצאת חוויית הבידוד והניכור של האדם בסביבה המודרנית.
לשם כך, השיבה ורדה רזיאל ז'קונט את העובדת הסוציאלית הקלינית יהודית שם טוב לשיחה שנייה ועמוסה בשאלות מרתקות ורעננות, בזווית של טיפול זוגי.
מה ההבדל בין תיאוריות קלאסיות של טיפול זוגי לבין התיאוריה של קוהוט, ומהם, בעצם, הצרכים הבסיסיים של אנשים, על פי 'פסיכולוגיית העצמי'?
האם מושג האמפתיה (שמרכזי בטיפול על פי קוהוט) יכול להספיק כאשר מדובר במגוון הסוגיות והקונפליקטים העולים בטיפול זוגי? האם אנשים צריכים להיות בהכרח בריאים בנפשם כדי להצליח ביחסים הזוגיים שלהם? והאם זה מציאותי לצפות שמטפל זוגי יהיה אמפתי באופן שווה כלפי שני בני זוג שבאים לטיפול?
כמובן, כמו תמיד, הגיעה השיחה לקונפליקט בין התפישות הבסיסיות של נפש האדם. יהודית שם טוב טענה שבמרחב שבין התיאוריה שמאמינה שהאדם טוב בבסיסו (זו של קוהוט) והפסיכואנליזה המאמינה שהאדם מלידתו נלחם ביצרים אנטי־חברתיים - נמצאת 'תיאוריה' מבית היוצר של רזיאל ז'קונט.
להאזנה לשיחה הראשונה עם יהודית שם טוב, ששודרה בינואר 2018, לחצו כאן.

08/09/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ורדה רזיאל ז'קונט
ורדה רזיאל ז'קונט  |  צילום: 103fm
Paris