ינון מגל ובן כספית

"את חווית השוק קשה לשים בשקית טייק אווי"

ישראל אוטלו ממסעדת 'שמאלץ' בשוק מחנה יהודה על הקושי לגייס עובדים בתקופת הקורונה: "גילנו שלמרות שהאבטלה בשמים קשה לנו לגייס עובדים"


משבר הקורונה פגע אנושות בעולם המסעדנות. מרבית המסעדות נאלצו להתאים את עצמן למציאות החדשה תוך מעבר למשלוחים וויתור על חווית הישיבה במסעדה. תופעה מדאיגה נוספת שעולה בעקבות הסגר השני, היא הקושי לגייס עובדים. זאת מכיוון שרבים מעדיפים לקבלת את דמי האבטלה, ולא מנסים להתקבל לעבודה חדשה. לשם כך שוחחו בן כספית וינון מגל עם ישראל אטלו ממסעדת 'שמאלץ'.

ישראל אטלו סיפר על ההתמודדות עם מציאות הקורונה בענף המסעדנות: "בסך הכול המסעדה 'שמאלץ' מציעה אלטרנטיבה לאוכל מוכר ברוך השם הולך לנו יפה במשלוחים. המסעדה מציעה אלטרנטיבה לאוכל שמוכר, זה דליקטס אמריקאי ניו יורקי עם קריצות להיפסטריות ירושלמית. כבר בסגר הראשון עברנו למשלוחים, כשניתן היה לעשות טייק-אווי אז עשינו את זה".

למרות זאת, הוא הודה כי: "אחד הדברים שאנחנו מתפלאים לגלות, למרות שאחוזי האבטלה בשמים, כל כך קשה עכשיו לגייס עובדים. אנחנו מחפשים שליחים, אחראי משמרת, מלצרים ושליחים - אנחנו לא מוצאים". לטענתו, הדבר נובע ממדיניות החל"ת שהנהיגה מדינת ישראל בהתמודדות עם מגפת הקורונה: "אם הייתי אומר לך שב בבית תקבל 70 אחוז משכורת ולא תעבוד? לא מספיק שאנחנו באמת בשיניים נלחמים כדי להיאבק בקורונה, הממשלה עם החל"ת עד יוני 21 בעצם עוד יותר מערימה עלינו קשיים למצוא את העובדים הטובים".

הוא התייחס גם לתמריץ עידוד החזרה לעבודה, ועדכן כי: "מענק עידוד החזרת עובדים שזה כמו המודל הגרמני שהממשלה מממנת את השכר, זה היה מענק מדהים והוא נגמר החודש. הממשלה סבסדה את השכר ברמה מסוימת אבל כשזה תוך כדי החל"ת, כשמסבסדים 70 אחוז מהשכר של העובדים, אנשים לא רוצים לעבוד. אנחנו מציעים שאת הכסף לחל"ת יתנו למעסיקים, תסבסדו שכר וכך תניעו את המשק".

לכל המעוניינים בפרטים על המשרות הפנויות במסעדה, ניתן לפנות במייל או בטלפון המופיעים באתר המסעדה.

עריכה: עופרי גליכמן

11/11/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ינון מגל ובן כספית
ינון מגל ובן כספית  |  צילום: 103fm
Paris