כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם תזונה ים תיכונית מחזקת את מערכת החיסון?
"הדיאטה הים תיכונית זוכה במקום הראשון מבחינה בריאותית כמעט בכל הדירוגים שעורכים בכל העולם - כבר עשרות שנים. היא נחשבת לתזונה שמפחיתה סיכון למחלות לב, מאריכה חיים ומעכבת תהליכי הזדקנות, מפחיתה סיכון לסוכרת, לסרטן, וגם לאלצהיימר ופרקינסון.
על אף שאנחנו חיים במדינה ששוכנת באגן הים התיכון, לא הרבה יודעים בעצם מה התזונה הזו מכילה. ובנוסף, מחקר הראה לאחרונה שהתזונה הישראלית דומה יותר לזו שבאמריקה, ופחות לים התיכונית.
התזונה הים תיכונית כוללת הרבה ירקות ופירות טריים, בעיקר עגבניות, הרבה דגים במקום בשרים אחרים, ולפחות 5 פעמים בשבוע. בנוסף לכך התזונה הים תיכונית כוללת כוס יין אדום ליום, הקפדה על שמן זית איכותי על בסיס יומי, זיתים, וגם צריכת יוגורט, לבאנה וגבינות קשות, אבל יחסית מעט מוצרי חלב.
כמו בפליאו, גם בתזונה הים תיכונית יש שימוש בחומרי גלם טבעיים, כמעט ללא מזונות מעובדים. התזונה הזו קלה לביצוע ולהתמדה וזה אחד היתרונות החשובים, בהשוואה לתפריטים אחרים.
במחקר שנערך בספרד ובו בדקו כ-600 אנשים, נמצא שתפריט ים תיכוני הקשור ברמות נמוכות יותר של חומרים מעודדי דלקת, ובמחקר אחר שפורסם לאחרונה בו עקבו במשך שנה אחרי 612 קשישים שצרכו תפריט ים תיכוני נמצאה גם הפחתה בדלקתיות וגם שיפור תפקוד קוגניטיבי".