איפה הכסף
עם ענת דוידוב

כך מתמודדים עם סרבני החיסונים בקופת חולים

מנהל מחלקת מחלימי קורונה ב'לאומית': "יש קבוצה גדולה המעוניינת להתחסן, אולם חוששת בגלל השמועות" • על חיוב בחוק: "צריך להיות רק נשק יום הדין"


לצד העלייה במספרם של המתחסנים נגד נגיף קורונה ברחבי הארץ, ישנה קבוצה המתנגדת לחיסון, אם בגלל חשש בריאותי, היסוס נוכח תופעות הלוואי הצפויות או טענות לקונספירציה העומדת מאחורי הבהילות בייצור החיסונים. מהי הדרך לשכנע את סרבני החיסונים ליטול את שתי מנות החיסון נגד הנגיף?

ד"ר דורון דושניסקי, מנהל מחלקת מחלימי קורונה בקופת חולים 'לאומית' וחבר בעמותת 'מדעת', שוחח עם ענת דוידוב וסיפר מהן האסטרטגיות לשכנוע הציבור ביעילות החיסונים: "אנחנו בכל העת מפיצים באמצעי התקשורת שלנו, הרשתות החברתיות והאתר שלנו כל קריאה לבוא להתחסן, מספרים על החיסונים ומרחיקים את קהל קוראינו מהמידע הכוזב. אוכלוסיית היעד מקבלת ישירות את הפנייה, ומקבלת תזכורת להתחסן בצורה נעימה ולא מכעיסה. לא צריך לעבוד על הפחדה, אך כן להציב בפני האדם מה יכול לקרות לחולה קורונה. זו מחלה שלא מעט אנשים מתאשפזים בגנה ומסתבכים באופן ארוך טווח". 

בהמשך דבריו, סיפר: "יש קבוצה גדולה של אנשים שדי רוצים להתחסן אך יש להם חשש ממה שהם שומעים מסביב, ואם ינגישו להם את החיסון, יגיעו למקום העבודה ויצרו מתחמי חיסונים באזורם, הם יבואו ויתחסנו. צריך ליצור את המוטיבציה שלהם להגיע. יש קבוצה נוספת של הססני חיסונים הקוראים את מה שמופץ ברשתות החברתיות וחוששים, הם לא מתנגדים מאוד מבחינה אידאולוגית, ואיתם צריכים לעבוד על ההסברה". 

חקיקה צריכה להיות נשק יום הדין

האם יש לחייב את אזרחי ישראל להתחסן באמצעות חקיקה? ד"ר דורון דושניסקי, מנהל מחלקת מחלימי קורונה בקופת חולים 'לאומית' וחבר בעמותת 'מדעת' השיב כי: "חקיקה צריכה להיות סוג של נשק יום הדין, לא הייתי בשלב הנוכחי מפעיל חקיקה כי זה מרחיק את האפשרות להגיע לאוכלוסיה שבסופו של דבר תגיע להתחסן". 

עריכה: מיכל קדוש 

15/02/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתחם החיסונים של עיריית תל אביב
מתחם החיסונים של עיריית תל אביב  |  צילום: באדיבות דוברות עיריית תל אביב
Paris