ד"ר מאיה רוזמן הציגה טיפ תזונה קצר שיוכל לעזור לכם גם בתפריט הדיאטה היומי, והפעם: מהם יתרונותיה הבריאותיים של טחינה? ומדוע עדיף לצרוך טחינה משומשום מלא?
"טחינה היא אחד המזונות הבריאים ביותר שקיימים. יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק.
מבין כל הטחינות, הכי בריאה היא טחינה שעשויה משומשום מלא. צריך לשים לב להגדרות, לא מדובר בטחינה שכתוב עליה '100% שומשום טהור' או 'שומשום משובח', אלא רק אם כתוב עליה '100% שומשום מלא'. טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גולמית רגילה, יש בה פי 5 ברזל, ויותר סיבים תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן באותה כמות כמו ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף".