אודי סגל וענת דוידוב

ההבדל הטרגי בין מוצר פרווה לחלבי

עו"ד יוגב נרקיס, המייצג את המסעדה שבה אכלה אושר דרעי ז"ל: "ככל הנראה אירעה שגגה בתום לב"


אושר דרעי, בת 22 בלבד, מתה במהלך סוף השבוע האחרון, בעקבות תגובה אלרגית לקינוח חלבי שאכלה. דרעי סבלה מאלרגיה מסכנת ללקטוז, אך מכיוון שסעדה עם חברתה במסעדה בשרית כשרה למהדרין, לא נשאה עמה את מזרק האפיפן שיכול היה להציל את חייה. המשטרה ממשיכה לחקור את נסיבות מותה של הצעירה, אך על פי החשד לאחר שהקצפת נגמרה במסעדה, עובד נשלח לקנות קצפת במקום אחר, והביא קצפת חלבית בשוגג. עו"ד יוגב נרקיס, המייצג את מסעדת 'שיפודי רחמים שמחה ובניו' בראש פינה, שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב על המקרה, והגיב לדברים.

עורך הדין יוגב נרקיס הגיב למקרה שהוביל למותה בטרם עת של אושר דרעי, וסיפר על השתלשלות האירועים: "נגמר מוצר מזון שמשרת קינוח, והייתה בקשה מפורשת של מי שמנהל את המטבח לגשת ולקנות מוצר פרווה", והדגיש כי "זה לא אירוע יוצא דופן שנגמר מוצר מזון וניגשים לקנות אותו. ניגשו לקנות מוצר מזון, לא ניגשו לקנות מוצר שחלילה הוא מוצר רעיל".

עוד הוסיף: "בסוף הדרך ככל הנראה אירעה שגגה בתום לב והכאב הוא כאב עצום גם של בעלי המסעדה ואין מחלוקת על כך". כשנשאל האם אף עובד במסעדה לא הבין שמדובר במוצר חלבי, השיב: "השניות האלה עדיין לא התבררו לנו עד תום, אני מניח שחקירת המשטרה עוסקת בדיוק בזווית הצרה הזאת. אני משער ומניח שאחרי שנשאלו השאלות על ידי יותר מאדם אחד במטבח האם מדובר במוצר פרווה, הוא נענה בחיוב. תחת הלחץ, ככל הנראה, קורה שם אירוע שמגישים את אותו מוצר, ולצערנו קורה מה שקורה".

       

עריכה: עופרי גליכמן

19/04/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אודי סגל וענת דוידוב
אודי סגל וענת דוידוב  |  צילומים: 103fm
Paris