עשבי התיבול משמשים רבות את המטבח הישראלי, ובהם פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע ובזיליקום. אך האם יש הבדל ביתרונות התזונתיים בין העשבים השונים? המאזין ביקש לדעת איזה עשב תיבול עדיף מבחינה בריאותית - פטרוזיליה או כוסברה? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה את ההבדלים התזונתיים.
ד"ר מאיה רוזמן הציגה את ההבדל בערכים התזונתיים של פטרוזיליה וכוסברה, "מבחינת כלורופיל, נוגדי חמצון, שניהם אותו דבר. מבחינת ברזל, פטרוזיליה קצת מנצח. אבל מבחינת כמות הברזל שצריך ליום, אף אחד לא יכול להגיע לכמות הנדרשת מפטרוזיליה. כך שהיתרון של הפטרוזיליה כנראה לא מספיק משמעותי".
כמו כן, גילתה: "אני באופן אישי מעדיפה כוסברה - בגלל הטעם". היא המליצה למאזין לצרוך גם פטרוזיליה וגם כוסברה, "כי הם משפרים את הטעם של כל מיני קציצות, פשטידות וסלטים. אם מרבים לאכול ירקות ודברים בריאים בזכות שני עשבי התיבול האלה, אז אני בעד שניהם".
עריכה: עופרי גליכמן