חולמים כמו יוסף

השינה שלכם לא מספקת אתכם? • יכול להיות שהשקעתם יותר מדי אנרגיה בהדחקת חלומות קשים • פרופ' אבשלום אליצור: "ברוב בעיות השינה אנו בורחים ממשהו"


גם אתם מוצאים את עצמכם מתהפכים במיטה לפעמים או ישנים לא טוב? ישנו סיכוי סביר שניסיתם להדחיק חלום קשה, ונתקלתם בקושי להעביר אותו אל מבעד למודעות. מהם רזי השינה, וכיצד נוכל ללמוד לישון טוב יותר? 

פרופ' אבשלום אליצור, פיזיקאי וחוקר בתחום הביולוגיה, פיזיקה, פסיכולוגיה ופילוסופיה, סיפר מעט על הקשר הגלום בין חלומות לנפש האדם: "אם אדם קם בבוקר לא רענן, כנראה שהוא לא חלם מספיק. ברוב בעיות השינה אנו בורחים ממשהו. תפקיד החלום הוא בדרך כלל לחזור לשעות הערות, ולרענן את מה שעברנו". 

החלום הוא המקום בו אנו ניתן להשתגע בלי להזיק לעצמנו

"אנחנו רואים את הבלגן של החלום", אמר והוסיף: "עם זאת, תפקידו הוא לסדר את הנפש. בעבר טענו שהחלום הוא סוג של פסיכוזה נורמלית, סכיזופרנים לא חולמים הרבה כי הם חולמים במהלך היום. פרויד עשה את המהפכה כשאמר שהחלום הוא המקום בו אנו יכולים להשתגע בלי להזיק לעצמנו". 

ומה באשר לחלומות רעים? פרופ' אליצור הדגיש: "לא צריך לפחד מחלומות רעים. אנשים שחיים בשלום עם החלומות שלהם ומקדמים בברכה חלומות לא נעימים, מבאסים וקשים, יודעים שאם חלמו, הם באמת ישנו טוב יותר". 

08/10/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שינה
שינה  |  צילום: אילוסטרציה
Paris