התמר, שנכלל בשבעת המינים של ארץ ישראל, נחשב בערך מתחילת ההיסטוריה לפרי מתוק וטעים שמעניק לנו בוסט של אנרגיה זמינה. היום בפינת 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על רזי הפרי המופלא: "יש כמה זנים לתמרים, המוכרים ביניהם הם תמר ברהי, הצהוב, דקל נור, והמג'הול שנחשב לגדול ולמתוק ביותר".
"פירוש השם 'מג'הול' מהשפה הערבית זה 'לא ידוע'", סיפרה, "אחת מן האגדות מספרת על כך שכששאלו נווד מה זה הפרי הזה, הוא לא הבין את השאלה וענה 'מג'הול' ומאז זה שמו של התמר הזה, שהפך עם השנים לפרי שישראל היא היצואנית הכי גדולה שלו בעולם. הוא גם הפרי של הספורטאים: אם בעבר הבננה נחשבה לפצצת האנרגיה שכדאי לאכול לפני אימון, היום התמר תפס את מקומה בגדול".