ערמונים תמיד נראים כמו גרסה אקזוטית של אגוזים. מסתבר, שערמונים הם בכלל לא חלק ממשפחת האגוזים, וכדאי שנדע עליהם קצת יותר לפני שאנו מנשנשים אותם בכל הזדמנות. בדיוק בגלל זה, הקדישה ד"ר מאיה רוזמן חלק מזמן התוכנית עבור הערמונים הנפלאים.
כחלק מפינת טוב לדעת, הסבירה רוזמן מהם יתרונותיהם של הערמונים לתצרוכת היומית שלנו: "הערמונים נראים כמו אגוזים, צומחים על עץ, בעלי קליפה קשיחה, טעם ומרקם של אגוזים. אבל מבחינה תזונתית הם לא דומים לאגוזים בכלל, אלא מזכירים יותר תפוחי אדמה".
בהמשך, הדגישה: "ערמונים מכילים 5 אחוזים סיבים תזונתיים, מהסוג שעוזר למנוע סוכרת. אפשר לשלב ערמונים בסלטים, בתבשילי אורז, בממרחים ובקינוחים מתוקים. בגלל שבערמון אחד יש 10־20 קלוריות, תלוי בגודל, שישה ערמונים גדולים שווים נשנוש ביניים בזמן הדיאטה".