החורף כבר כאן, וזה בדיוק הזמן להכין סיר מרק מהביל וליהנות ממנו כל השבוע; אך מלבד הכיף באכילת המרק, מתברר שהמרקים הם בעלי יתרונות תזונתיים ברורים. היום, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן כיצד מרק יכול לסייע לנו להוריד את צריכת הקלוריות היומית שלנו.
"על פי מחקרים, צריכת מרק 10־20 דקות לפני הארוחה מפחיתה את כמות המזון הנאכלת באותה ארוחה, ובכך תורמת לירידה בצריכת הקלוריות היומית. איך זה קורה? המרק בדרך כלל יכיל ירקות, שיתרמו לגוף סיבים תזונתיים הגורמים לשובע", סיפרה.
בהמשך, הוסיפה ד"ר רוזמן: "המרק גם מכיל נפח גדול יחסית למעט קלוריות, כך שהוא ממלא את הקיבה ותורם בכך לשובע מיידי. והכי חשוב - המרק גורם לחימום החך באזור בו נמצא מרכז הרעב והשבוע במוח, מה שמוריד באופן אוטומטי את תחושת הרעב".
אז איזה מרק כדאי להכין? הכינו את הסיר והאזינו בקשב רב. בתיאבון!