ד"ר מאיה רוזמן הסבירה איך אפשר לעצור תחושת צרבת. "יש לנו בין הוושט לקיבה סוגר, סוג של שריר שנפתח כשהאוכל עובר, ונסגר מיד כשהאוכל נכנס לקיבה. הוא מונע את העלייה של החומצה למעלה. אם השריר הזה לא נסגר כמו שצריך, אז החומצות של הקיבה יכולות לעלות".
עוד אמרה: "הורמונים למשל, כמו אסטרוגן בזמן היריון, גורם לשריר הזה לא להיסגר טוב ואז בהיריון יש הרבה יותר צרבות. יש גם מאכלים שמחלישים את הסגירה של הסוגר הזה, שזה למשל, שוקולד, מנטה, קפה וגם מזון שומני ובעיקר מזון מטוגן. אם יש הרבה צרבות ורפלוקסים, כדאי קצת להפחית בצריכה שלהם ולבדוק את ההשפעה".
לדבריה, "גם כדאי לאכול ארוחות קטנות. ברגע שאוכלים ארוחה גדולה מאוד, לסוגר הזה יותר קשה להיסגר", והוסיפה: "לא לשתות ביחד עם האוכל כדי לא לדלל את המזון, כי אם הוא דליל יותר קל לו לעלות למעלה מאשר מזון שהוא מאוד מוצק".