לא על הפול לבדו: בפינת המחקר שהביאה ד"ר מאיה רוזמן היום, היא סיפרה על היתרונות של פולי הסויה שמסייעים לשיפור הזיכרון.
"לתזונה צמחונית יש השפעות חיוביות רבות על הבריאות, כמפחיתה מחלות לב, סוכרת, וגם מאריכה חיים. במחקר שפורסם בחודש זה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בדקו את השפעת פולי סויה – על זרימת הדם למוח, על זיכרון ועל מהירות התגובה.
"פולי הסויה מכילים פרט לחלבון איכותי, ברזל, סידן, וסיבים תזונתיים- גם איזופלבונים, שהם נוגדי חמצון עם השפעה חיובית חזקה על הגוף. במחקר נתנו ל-23 משתתפים בגיל 60-70, במשקל תקין, תפריט שמכיל 67 גרם פולי סויה ליום, במשך 16 שבועות, ואז 8 שבועות אחרי כן הם לא אכלו סויה בכלל.
"זרימת הדם למוח נבדקה ב-MRI, ופעילות המוח והזיכרון נבדקה במבחנים שנועדו לכך. לפי התוצאות, במהלך הימים בהם צרכו סויה היתה עליה בזרימת הדם למוח, שיפור בזיכרון, וגם במהירות התגובה. אז הנה, עוד סיבה לעבור לתזונה צמחונית עם חלבון סויה במקום בשר בקר ועוף.