ד"ר מאיה רוזמן

מזון לשיפור הזיכרון

ד"ר מאיה רוזמן עם המאכל שישפר לכם את הבריאות ואת הזיכרון: "פולי הסויה מכילים פרט לחלבון איכותי, ברזל, סידן, וסיבים תזונתיים" • פינת המחקר


לא על הפול לבדו: בפינת המחקר שהביאה ד"ר מאיה רוזמן היום, היא סיפרה על היתרונות של פולי הסויה שמסייעים לשיפור הזיכרון.

"לתזונה צמחונית יש השפעות חיוביות רבות על הבריאות, כמפחיתה מחלות לב, סוכרת, וגם מאריכה חיים. במחקר שפורסם בחודש זה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בדקו את השפעת פולי סויה – על זרימת הדם למוח, על זיכרון ועל מהירות התגובה.

"פולי הסויה מכילים פרט לחלבון איכותי, ברזל, סידן, וסיבים תזונתיים- גם איזופלבונים, שהם נוגדי חמצון עם השפעה חיובית חזקה על הגוף. במחקר נתנו ל-23 משתתפים בגיל 60-70, במשקל תקין, תפריט שמכיל 67 גרם פולי סויה ליום, במשך 16 שבועות, ואז 8 שבועות אחרי כן הם לא אכלו סויה בכלל.

"זרימת הדם למוח נבדקה ב-MRI, ופעילות המוח והזיכרון נבדקה במבחנים שנועדו לכך. לפי התוצאות, במהלך הימים בהם צרכו סויה היתה עליה בזרימת הדם למוח, שיפור בזיכרון, וגם במהירות התגובה. אז הנה, עוד סיבה לעבור לתזונה צמחונית עם חלבון סויה במקום בשר בקר ועוף.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris