ד"ר מאיה רוזמן

מרק עוף, האנטיביוטיקה של הטבע, האמנם?

כולנו מכירים את תרופת הסבתא לשתיית מרק עוף עשיר בוויטמינים על מנת להרגיש יותר טוב כשחולים • ד"ר מאיה רוזמן הפריחה את המיתוס


פינת המיתוס: והפעם ד"ר מאיה רוזמן בדקה האם מרק עוף הוא באמת האנטיביוטיקה של הטבע?

"מרק עוף נחשב משום מה לתרופת סבתא לזמן מחלה, שפעת או צינון. יש שיגדילו ויאמרו אפילו שמאכל זה הוא "אנטיביוטיקה של הטבע. האם באמת יש משהו במרק העוף שיכול לרפא שפעת?

"אז זהו, שלא. אבל אם מפרקים את מרכיבי המרק אפשר לגלות למה הוא יכול לעזור לנו בזמן מחלה, או כל מרק אחר.

נוזלים – בזמן שיש חום, יש הזעה מוגברת ואובדן נוזלים מן הגוף. אם לא צמאים למים, מרק שנאכל לאט, כף אחר כף, מחזיר לנו נוזלים בצורה איטית שמשפרת גם את ספיגתם אל הגוף.

גזר – ויטמין A חשוב למערכת החיסון, והוא נמצא בכמות ענקית בגזר שנמצא במרק העוף. גם בגזר מבושל ויטמין A בכמות גדולה, מאחר שהוא כמעט שאינו נהרס בחום.

בצל – מכיל חומר אנטיבקיריאלים, שנספגים אל הגוף בצורה טובה יותר מבצל מבושל או אפוי.

כורכום – התבלין החשוב במרק כזה, מכיל חומרים אנטי דלקתיים שעוזרים לנו לריפוי, ונספגים אל הגוף בצורה הרבה יותר טובה מתבלין, בהשוואה לכמוסות.

עוף – אם נאכל ממרק כזה, מכיל ברזל שדרוש לכוח, וחלבונים שדרושים למערכת החיסון... 

בנוסף לזה מרק צח מכיל מעט מאוד קלוריות, אז אפשר וכדאי לשלב אותו בזמן דיאטה, גם אם חולים וגם אם לא, וכמובן שאפשר גם בגירסה צמחונית".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris