ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על היתרונות הבריאותיים של סויה, וניפצה חלק מהמיתוסים: "סויה מכל הקטניות מכילה את הכמות הכי גדולה של נוגדי חמצון שנקראים איזופלבינים. הם ידועים בתור פיטואסטרוגנים -אסטרגון צמחי. פעם חשבו שזה עלול לגורם למחלות לתופעות בגלל רמות אסטרוגן כביכול גבוהות - התפתחות מינית מוקדמת, פגיעה בפוריות הגבר, סרטן השד. אבל ממש לא כך. בדיוק ההפך".
היא ציינה כי מבחינת המחזור חודשי, החומרים בסויה "מאזנים את תופעות המחזור. אם יש יותר מדי אסטרוגן זה ממתן את הפעילות, אם חסר זה מחליף אותו. הם מונעים גלי חום בגיל המעבר" עוד הוסיפה כי באשר לתינוקות, "לא נמצאו הבדלים בין תינוקות שהוזנו בתחליף חלב על בסיס סויה לאלו שהוזנו על בסיס חלב, לא בממדי גדילה, לא בהתפתחות, לא תפקוד נוירולוגי או חיסוני. מספק את צרכיו של התינוק".
עוד נטען כי הסויה מזרזת את ההתפתחות מינית מוקדמת, אך "מחקרים מצאו שאין קשר בין צריכת סויה בגיל ילדות להתפתחות מינית מוקדמת, ההפך. זה עיכב את ההתפתחות המינית ואת ההגעה של שיא הצמיחה לגובה". בנושא פוריות הגבר עלה חשש שצריכת סויה עלולה לפגוע באיזון ההורמונלי ובפוריות הגברים, במחקרים נמצא כי "צריכת סויה לא השפיעה על רמות הורמוני המין בקרב גברים. לא נראתה ירידה בפוריות בקרב גברים בריאים או כאלו שהיו להם בעיות פוריות".
כמו כן, ד"ר רוזמן ציינה כי"סויה הפחיתה סיכון לשברים בצוואר הירך", ואף ניפצה את המיתוס הגדול מכולם: "אין בעיה בצריכת סויה בקרב אוכלוסייה שסובלת מבלוטת התריס כולל נשים בגיל המעבר אם מטופלים תרופתית".
בנוסף לכל היתרונות שמנתה רוזמן, עולה מהמחקרים כי "צריכת סויה נמצאה עם חומרים אנטי סרטניים שמסייעים במניעה והחלמה של סרטן השד".
עריכה: עופרי גליכמן