ד"ר מאיה רוזמן

ממתקים עם אגוזים - הדרך הנכונה?

המאזינה שאלה את ד"ר מאיה רוזמן, האם אכילת מתוק יחד עם שקדים ואגוזים, מעכבת את קצב ספיגת הסוכר • ד"ר רוזמן הסבירה על כך


המאזינה שוחחה עם ד"ר מאיה רוזמן, וסיפרה: "שמעתי אותך אומרת שכשאוכלים משהו מתוק ובמקביל גם שקדים ואגוזים זה מפחית את קצב ספיגת הסוכר. זה כולל את כל סוגי האגוזים וגם גרעיני חמניות?"

ד"ר רוזמן הסבירה: "מה שמעכב את קצב ספיגת הסוכר באגוזים ובשקדים, זה שהם מכילים כמות שהיא מעל 60-50 אחוז שומן, וחלבונים בסביבות ה־20%. ברגע שאוכלים משהו שהוא מעורב ויש בו גם שומן וגם חלבון, זה מעכב טיפה את היכולת של הגוף לעכל את זה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/06/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הדרך לאכול מתוק?
הדרך לאכול מתוק?  |  צילום: אסתר רוביאן/פלאש90
Paris