ד"ר מאיה רוזמן

עד כמה מסוכן לאכול מזון שפג תוקפו?

ד"ר מאיה רוזמן הבהירה: "אם כתוב 'עדיף להשתמש לפני', סביר להניח שאין שום בעיה לאכול את זה, גם אחרי שעבר קצת התאריך"


האם יש סכנה בריאותית באכילת מוצרים שפג תוקפם? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "הדבר הראשון שחשוב לשים אליו, זו ההגדרה שרשומה לנו. לפעמים כתוב לנו 'לשימוש עד', ולפעמים כתוב "עדיף להשתמש לפני'. אם כתוב 'עדיף להשתמש לפני', סביר להניח שגם אין שום בעיה לאכול את זה, גם אחרי שעבר קצת התאריך".

אז מה אפשר לאכול בלי בעיה? "מה שאנחנו יכולים לראות בעיניים - אם זה התקלקל או לא, כמו למשל בקופסאות שימורים או חמוצים, תירס, טונה - אפשר לאכול אחרי שפג התוקף, בתנאי שהקופסה במצב סגור הרמטי, בלי חורים", אמרה, והוסיפה: "גם פסטות, אורז ומוצרים יבשים, אין שום בעיה לאכול אפילו כמה חודשים אחרי שפג התוקף כי זה יבש". 

אך ציינה: "מה לא כדאי לאכול אחרי התאריך האחרון? דברים רטובים, כמו רטבים, משקאות, מיצים, בירה וכמובן בשר וביצים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/06/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris