המאזינה, אשר סובלת מסכרת, תהתה האם היא יכולה לאכול תפוח בעקבות מגבלות הסוכר. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כי "את יכולה לאכול תפוח אבל להגביל. להגביל את הכמות זה נכון אם יש סכרת. תפוח אחד ולשלב אותו עם אגוזים זה בכלל לא נורא".
בעקבות כך, התעניינה המאזינה בנוגע לנשנוש תפוחים מיובשים: "ממש טעים ולא מתוק, זה נורא?". ד"ר רוזמן השיבה לשאלתה, וטענה כי "זה לא עם שמן או סוכר זה רק תפוח מיובש, את צריכה להתייחס לזה כמו לפרי עצמו. מבחינה תזונתית לא הייתי אומרת שזה עדיף. מבחינת סוכר זה כמו הפרי, מבחינה תזונתית זה פחות טוב כי אין ויטמינים והרבה פחות נוגדי חימצון שנהרסים בייבוש ובאחסון לאורך זמן".
המאזינה ביקשה להישאר על קו התפוחים, אך הפעם התעניינה בערך התזונתי של תפוחי האדמה כמאכל האהוב עליה - פירה עם חמאה. "פירה הכי לא טוב לסכרת, ואם את משלבת עם חמאה את מוסיפה מלא קלוריות", ציינה רוזמן.
בהמשך, שיתפה המאזינה כי בכל יום היא שוחה כשעה וד"ר רוזמן שיבחה את פעילותה הגופנית: "הקטע הזה שאנשים חושבים שאם הם לא הולכים לחדר כושר אז אי אפשר לעשות ספורט הוא לא נכון. אפשר לרכוב על אופניים, הרבה דברים, לא חייבים בתוך חדר הכושר".
עריכה: שני רומנו