בפתח התוכנית, ד"ר מאיה רוזמן הסבירה, האם יש ערך בריאותי למיצי ירקות ושייקים. "אם שותים מיץ שנסחט בזה הרגע, אז יש לו ערך בריאותי גבוה מאוד, ורוב הוויטמינים יותר קלים לעיכול וספיגה מהירה בהשוואה לפירות והירקות השלמים", הסבירה.
דוגמה למיצים בריאים:
• מיץ עגבניות – מכיל כמות גדולה מאוד של ויטמין C ושל ליקופן שמונע סרטן ערמונית וקטרקט.
• מיץ אשכולית אדומה – כולל הרבה נוגדי חמצון שמפחיתים את רמות הכולסטרול ושומני הדם.
• מיץ רימונים – כולל פוליפנולים שנמצאו כיעילים נגד סוגים רבים של סרטן.
• מיץ חמוציות – מכיל חומרים שמונעים היצמדות חיידקים לשלפוחית השתן וכך מונעים דלקות שלפוחית השתן.
• מיץ גזר – מכיל המון בטא קרוטן שזה ויטמין A צמחי, נוגד סרטן ומחזק מערכת חיסונית.
• מיץ שזיפים מיובשים – עוזר לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומסייע נגד עצירות.
ומה לגבי שייק?
"הוא משביע לזמן ארוך יותר (ממיץ)", אמרה ד"ר רוזמן, אך הוסיפה: "אם מוסיפים לשייק יוגורט או חלב, אז לשים לב שזו כבר ארוחה, גם מבחינת הקלוריות וגם מבחינת הערך התזונתי".
לדבריה, "לארוחה הזאת יש יתרונות - הויטמין C מהירק או הפרי עוזר לספיגת הסידן מהחלב או מהיוגורט", עם זאת, "הסוכר שיש לנו בפרי יחד עם החלבון, נספג יותר לאט בגלל ההשפעה של החלבון על ספיגת הסוכר".
עוד אמרה כי "שייק קנוי יכול להגיע ליותר מ־600 קלוריות למנה שכוללת אגוזים או טחינה או סילאן, או קוקוס ועוד. זה כמו שתי ארוחות צהריים מלאות של דיאטה".