בשנים האחרונות קשה למצוא בתים או אפילו מסעדות ובתי קפה שבהם אין טחינה. זאת בנוסף למודעות הרבה שקיימת ליתרונות הבריאותיים שנמצאים בה. בעקבות כך, ד"ר מאיה רוזמן ביקשה להביא את כל הפרטים על הטחינה שכבשה את המדפים - טחינה משומשום מלא.
"כבר קראתי ברישומי צריכת מזון על הוספת 'כף טחינה גולמית' לסלט", אמרה ד"ר רוזמן בפתח דבריה, והוסיפה: "אין ספק שמבחינה בריאותית אין יותר טוב מזה, אבל כף טחינה גולמית זה לפחות 200 קלוריות ואם היא גדושה אז כמובן הרבה יותר".
לטענתה, "צריך לזכור שמנת שומן זה כפית שטוחה של טחינה גולמית, שלא תמיד מספיקה לסלט גדול לפחות מבחינת תוספת הטעם. מבחינת השומן זה דווקא כן מספיק לספיגת ויטמינים מסיסי שומן".
בנוסף, כיוון שטחינה היא אחד המזונות הבריאים ביותר שקיימים, ביקשה רוזמן לעשות סדר: "יש בטחינה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק. מבין כל הטחינות הכי בריאה טחינה שעשויה משומשום מלא, וצריך לשים לב להגדרות - לא 100 אחוזים שומשום טהור, או שומשום משובח, אלא רק אם כתוב 100 אחוזים שומשום מלא. טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גלמית רגילה, יש בה פי 5 ברזל, יותר סיבים תזונתיים".
"בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן כמו שיש ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף, אבל טחינה גולמית שאינה משומשום מלא לא יכולה להיות תחליף מבחינה זו", ציינה, והבהירה כי "החיסרון בטחינות הקנויות שיש בכולן חומרים משמרים".
עוד חידדה רוזמן כי "הטחינות הפחות מומלצות מכילות תוספות כמו שמן צמחי שמוריד את הערך התזונתי של המוצר, או עמילן תירס, או רשימה ארוכה יותר של תוספים פרט לחומרים המשמרים".
כמו כן, לא ניתן לדבר על טחינה ללא להזכיר את הסגנון המתוק של השומשום - החלווה. "אחד הממתקים הכי בריאים שיש, עם כל יתרונות הטחינה, עדיפות לאלו שבלי סוכר. צריך לשים לב שמבחינת הקלוריות המוצרים ללא סוכר אותו דבר כמו עם סוכר, זה לא דיאטטי אלא עדיף אם יש נטייה לסוכרת. ריבוע אחד של חלווה במוצרים שארוזים אחד אחד יש כמאה קלוריות וזה נשנוש גם בדיאטה. יש יותר קטנים 60 קלוריות ליחידה", סיכמה רוזמן את הנושא.
עריכה: שני רומנו