ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית עם התייחסות לדגני הבוקר, והשיבה לשאלה, למה לא קוראים להם ממתקי בוקר? "אני יודעת שנורא קל לפתוח קופסה, למזוג ממנה דגני בוקר לקערית, לשפוך עם זה כוס חלב ולתת לילד לאכול".
אך הוסיפה: "למה המוצרים האלה טעימים? ב־90% מהמקרים, דגני הבוקר שתבחרו לא יהיו בריאים. כותבים הכול על האריזה בשביל לשכנע אותנו שזה ממש מצוין לילדים", אך ציינה: "הרוב מלא סוכר".
דוגמאות:
*כריות מסוגים שונים – 40% סוכר. כמעט חצי ממה ששמים בקערית זה סוכר. רק להשוואה – בוופלים יש אותה כמות קלורית ואותה כמות סוכר במאה גרם.
*פיטנס עם פירות – 24% סוכר.
*כדורי דגנים בטעם שוקולד – 28% סוכר.
*ריבועי דגנים עם קינמון – 24% סוכר.
*עוגי – 32% סוכר.
*קורנפלקס דבש – 18% סוכר.
*צ'יריוס – 25% סוכר.
לדבריה, כדי לדעת איזה סוג דגנים לקחת, יש להסתכל בעמודת ה־100 גרם שנמצא על האריזה, ולא של ה־30 גרם".