ד"ר מאיה רוזמן

למה לדגני הבוקר לא קוראים ממתקי בוקר?

ד"ר מאיה רוזמן השיבה על השאלה המסקרנת: "ב־90% מהמקרים, דגני הבוקר שתבחרו לא יהיו בריאים" • והוסיפה: "הרוב מלא סוכר"


ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית עם התייחסות לדגני הבוקר, והשיבה לשאלה, למה לא קוראים להם ממתקי בוקר? "אני יודעת שנורא קל לפתוח קופסה, למזוג ממנה דגני בוקר לקערית, לשפוך עם זה כוס חלב ולתת לילד לאכול".

אך הוסיפה: "למה המוצרים האלה טעימים? ב־90% מהמקרים, דגני הבוקר שתבחרו לא יהיו בריאים. כותבים הכול על האריזה בשביל לשכנע אותנו שזה ממש מצוין לילדים", אך ציינה: "הרוב מלא סוכר". 

דוגמאות:

*כריות מסוגים שונים – 40% סוכר. כמעט חצי ממה ששמים בקערית זה סוכר. רק להשוואה – בוופלים יש אותה כמות קלורית ואותה כמות סוכר במאה גרם.

*פיטנס עם פירות – 24% סוכר.

*כדורי דגנים בטעם שוקולד – 28% סוכר.

*ריבועי דגנים עם קינמון – 24% סוכר.

*עוגי – 32% סוכר.

*קורנפלקס דבש – 18% סוכר.

*צ'יריוס – 25% סוכר. 

לדבריה, כדי לדעת איזה סוג דגנים לקחת, יש להסתכל בעמודת ה־100 גרם שנמצא על האריזה, ולא של ה־30 גרם". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לצילום אין קשר לנאמר
לצילום אין קשר לנאמר  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris