בא לכם לנשנש בלי להרגיש שעברתם את מכסת הקלוריות לקראת החגים? • ד"ר מאיה רוזמן עם גלגלי התמרים שלא תצליחו להחזיר למקרר • מתכון לשבת
השבת כבר כאן, וזו הזדמנות מצוינת להכין מתכון כיף וטעים לפתיחת סוף השבוע. הפעם, חלקה ד"ר מאיה רוזמן עם מאזיניה את המתכון לגלגלי תמרים ואגוזים. אתם רושמים?
מצרכים:
- חבילת תמרים מגולענים
- 15 שקדים מולבנים ללא קליפה
- 15 אגוזי לוז מולבנים ללא קליפה
- 10 חצאי אגוזי מלך - לשבור מעט
- 3/4 כוס פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
- לרכך את התמרים 50 שניות במיקרו ולחלק לשלושה חלקים
- להניח על קרש חיתוך ניילון נצמד בגודל 30X30 ס"מ
- להניח 1/3 מחבילת התמרים על הניילון
- למעוך את התמרים למלבן ברוחב כ־7-8 ס"מ ולאורך כ־18-20 ס"מ
- לחלק את האגוזים והשקדים לשלוש קבוצות
- להשקיע, במפוזר, חלק אחד מתערובת השקדים והאגוזים על פני התמרים המעוכים
- לייצר "נקניק" בעדינות
- לפזר את הקוקוס בכלי שטוח
- לגלגל את הגליל בקוקוס כדי ליצור ציפוי
- לעטוף את הנקניק המצופה בניילון
- לחזור על הפעולה פעמיים נוספות, מקבלים שלושה נקניקים מצופים ועוטפים בניילון
- להכניס למקפיא, להוציא נקניק אחד לפני ההגשה
- לחתוך לפרוסות בעובי 1.5-2 ס"מ
- להניח במנג'טים
- ניתן לשמור במקרר מספר ימים
כל מה שנותר הוא לנשנש בלי רגשות אשם, וליהנות. בתיאבון!
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/09/2022
מתכון לשבת  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן