רימון הוא אחד מסמלי ראש השנה כבר שנים. אך מעבר למשמעות החגיגית הפותחת את חגי תשרי, לרימון יש הרבה מאוד מרכיבים חיוניים לבריאות גופנו. במסגרת פינת המיתוס, חלקה ד"ר מאיה רוזמן עם מאזיניה פרט חשוב בנוגע לזהב האדום, וסיפרה קבל עם ועדה - אין בו כמויות אדירות של ברזל.
"הרימון, שנמנה עם 7 המינים, מסמל שפע ופריון בתרבויות השונות, וגם יופי וחכמה", סיפרה רוזמן. "הפרי, נשמר לאורך זמן בלי קירור, משמש גם להכנת יין, חומץ, וסירופ גרנדין שנפוץ בקוקטיילים. הפרדת גרגרי הרימון מן הפרי נקראת 'פריטה'. בימי קדם כבר השתמשו בקליפת הרימון לעצירת דימום, ובמיץ רימון כתרופה לכאבי ראש, בחילות, וטיפול בהאנגאובר".
בהמשך, הוסיפה: "ברימון יש כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון, אפילו יותר מאשר ביין אדום או תה ירוק, שבמחקרים רבים מאוד נמצאו כיעילים במניעת סרטן מסוגים שונים: העור, השד והערמונית, יש בו פוליפנולים שמפחיתים טרשת עורקים ומסייעים בהפחתת לחץ דם, ובנוסף נמצא שהרימון מסייע למערכת החיסון להילחם בזיהומיים נגיפיים וחיידקיים".
"ברימון אחד יש 83 קלוריות במאה גרם, מה שאומר שכוס חד פעמית מלאה בגרגרי רימון שווה למנת פרי", הבהירה ד"ר רוזמן בסיום. "יש בו 13 אחוז סוכר, שזה קצת יותר מרוב הפירות האחרים, יש בו מעט ויטמין C ואשלגן, אבל כמות הברזל בו היא כמו בפירות אחרים".