כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן הגיעה עם מתכון חדשני וטעים, והפעם: פשטידת פיצה כרובית.
מצרכים:
400 גרם כרובית מפוררת מבושלת (או להשתמש במיני כרובית קפוא ורק להפשיר).
בצל גדול.
שלושה ביצים.
שלושת רבעי כוס קמח תופח.
50 גרם חמאה מומסת.
שום גבישי, חצי כפית מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ומפעילים ליצירת תערובת אחידה.
שוטחים על תפבנית פיירקס מלבנית משומנת כך שתצא שכבה לא גבוהה, אופים כחצי שעה ב 180 מעלות. מוציאים, מקררים.
לפני שבאים אורחים שופכים על זה חבילה שלמה של 200 גרם רסק עגבניות לשקשוקה (זה מכיל רכיבים טבעיים), מפזרים מעל 100 גרם מוצרלה אופים כ-10 דקות ב 200 מעלות. מגישים ומקבלים מחמאות. יוצאים 20 ריבועים בערך עם 70 קלוריות לריבוע.