ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית עם הסבר על חשיבות היוד בגוף. "הוא חשוב לשריפת קלוריות, להתפתחות תקינה של המוח בילדים וגם לתפקוד של המוח במבוגרים. חוסר יוד עלול לגרום - פרט להשמנה - גם לעצירות, נשירת שיער, דיכאון, עייפות ולאקנה", אמרה.
לדבריה, "היום מעריכים שלפחות ל-30% מהאנשים חסר יוד, וגם בעשור האחרון יש עלייה של פי שניים בצריכת התרופות לבלוטת התריס".
אז איפה היוד נמצא? "בעיקר במי הים, בכל מה שחי וצומח בים, חלק קטן מהיוד עובר במי הגשמים לגידולי היבשה, ואז יש גם קצת בחקלאות שלנו, אבל המקור העיקר הוא עדיין בדגים, פירות ים ואצות", הסבירה ד"ר רוזמן. היא הוסיפה: "הכמות שמומלצת לילדים קטנים היא 90 מיקרוגרם, לבני נוער היא 120 ולמבוגרים 150 ובהיריון יותר".
כמה יש במזונות העשירים ביותר?
*מנת דג סלמון – 200 מק"ג.
*כף אצות וואקמה – 130.
*דף אצת נורי של סושי – 43.
*צלחת 200 גרם פירות ים – 90.
*קופסת טונה – 10.