גם השבוע, חלקה ד"ר מאיה רוזמן עם מאזיניה הנאמנים נתונים מרתקים ממחקר שקראה לאחרונה. הפעם, עסק המחקר ביתרונותיו הבריאותיים של תפריט דל בפחמימות, ועשיר ובשומן וחלבון. "תפריט זה נחשב כיעיל מאוד לירידה במשקל וגם לטיפול בסוכרת", שיתפה. "במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו מה קורה עם תפריט כזה, שהוא יותר ידידותי לסביבה וכל החלבון והשומן בו מגיע מן הצומח ולא מן החי".
"המשתתפים במחקר קיבלו תפריט צמחוני או טבעוני, דל בקלוריות ובפחמימות, למשך 3 חודשים, בהם בדקו להם לחץ דם וכולסטרול בדם", סיפרה ד"ר רוזמן. "המשתתפים בשתי הקבוצות ירדו בממוצע 6 ק"ג, וכל מדדי הבריאות שלהם השתפרו מבחינת סוכר, סיכון למחלות לב וסוכרת ולחץ דם".
בסיום, הדגישה: "החוקרים המליצו לכל אלו שמחפשים עכשיו בהתאם לטרנד והתיאוריות החדשות לפצוח בתפריט חלבונים, שכדאי לעשות תוך שימוש באופציות צמחוניות שהן גם ידידותיות יותר לכדור הארץ מבחינת אפקט החממה, ומביאות בסופו של דבר לאותן תוצאות כמו בתפריט שאינו צמחוני".