אחרי לונדון, פריז וירושלים, עם כוכב מישלן נוצץ במיוחד בכיס, השף הישראלי האהוב והמצליח אסף גרניט פתח בימים אלה מסעדה חדשה בבית מלון בברלין, לה קרא על שם סבתו ברטה, שנולדה בגרמניה ושרדה את תלאות מלחמת העולם השנייה.
בשיחה עם רז שכניק ב־103fm, סיפר על ההחלטה לחזור למקום הצרוב בכל כך הרבה רגשות מורכבים ולפתוח שם בית נוסף. "המסעדה מלאה כבר מהימים הראשונים. סיפורי האישי מעניין לא רק את הישראלים, אלא גם את הגרמנים. יש התעניינות גדולה בתקשורת המקומית, אני מניח שאולי גם בגלל כוכב המישלן. יש אלמנט נוסף שעומד בפס המטבח - מולי יש קיר מלא בתמונות של הסבתות של חברי הצוות, ובתמונה המרכזית סבתי. אני מסתכל עליה מדי פעם ואני לא יכול שלא לחשוב על העובדה שהיא עזבה את העיר ב־1935 ובאילו נסיבות, והצבעוניות, השמחה והטעמים שאנו מביאים, אני לא יודע אם להשתמש במילים כמו ניצחון או סגירת מעגל אך לי ולצוות זה מאוד מרגש. זו לא סתם עוד מסעדה".
"אמי שהיא הבת של ברטה מאוד מתרגשת", הודה והוסיף, "היא תבוא לפה עוד מעט כשנתייצב והכל יהיה במקום ואולי שהמעלות קצת יעלו כי קפוא פה, אבל יש התרגשות גדולה. עשינו פה כמו שאנחנו עושים תמיד - שילוב בין העיר המקומית לבין ירושלים ממנה אנחנו מגיעים, ומאכלים שמאוד מאפיינים את 'מחניודה' וירושלים פתאום מתנגשים או מתחגרים עם מאכלים מקומיים. כל הזמן יש את המשחק בין לבין. אני כל הזמן במטבח, כל הזמן מבשל, לשמחתי כל פעם שפותחים מקום אני נמצא בשבועות הראשונים בפס לראות שהכל מתקיים כמו שאני רוצה. מהבוקר עד הלילה אני עם הטבחים, האמת שאלו הימים הכי טובים שלי בשנה".
בסיום, שיתף גרניט במתח שהוא חש בעקבות טקס כוכבי המישלן שיתקיים במרץ הקרוב, וטען: "נגלה בחודש מרץ על הכוכב השני. זה כל כך סודי, אין שום סיכוי לגלות. אם יזמינו אותנו לטקס זה אומר או ששמרנו על הכוכב או שהוספנו עוד' אחד. איפשהו בסוף פברואר אפסיק לישון לגמרי".
עריכה: מיכל קדוש