כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן משתפת במחקרים שעשויים לשפר בריאותנו, והפעם בפינת המחקר – התזונה שמפחיתה סיכון לאלצהיימר לפי שלוש קבוצות מזון.
"במחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו את התזונה של מעל 3,000 אנשים בארה"ב ואת הסיכון שלהם לדמנציה", סיפרה המומחית, והסבירה: "במחקר חילקו את האנשים לפי התזונה שלהם לשלוש קבוצות - צמחונית בריאה - שכללה דגנים מלאים, קטניות והרבה ירקות. צמחונית לא בריאה - שכללה מיצים ומשקאות מתוקים, קמחים לבנים, קינוחים, ומשום מה גם צריכת תפוחי אדמה נכללה פה ברשימה זו. וכזו שכוללת חלבון מן החי - דגים, ביצים, בשר, עוף, וגם מוצרים שמכינים כמו המבורגר".
היא חשפה כי "על פי התוצאות – התזונה הצמחונית, הבריאה, האטה את התדרדרות התפקוד המוחי באופן מובהק. שיפרה את מהירות התגובה וגם הצלחה במבחני זיכרון".