ד"ר מאיה רוזמן

התזונה שעשויה להפחית סיכון לאלצהיימר

ד"ר מאיה רוזמן שיתפה כי נערך מחקר הבודק את רמת השכחה ביחס לתזונה: "התזונה הצמחונית, הבריאה, האטה את התדרדרות התפקוד המוחי באופן מובהק"


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן משתפת במחקרים שעשויים לשפר בריאותנו, והפעם בפינת המחקר – התזונה שמפחיתה סיכון לאלצהיימר לפי שלוש קבוצות מזון.

"במחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו את התזונה של מעל 3,000 אנשים בארה"ב ואת הסיכון שלהם לדמנציה", סיפרה המומחית, והסבירה: "במחקר חילקו את האנשים לפי התזונה שלהם לשלוש קבוצות - צמחונית בריאה - שכללה דגנים מלאים, קטניות והרבה ירקות. צמחונית לא בריאה - שכללה מיצים ומשקאות מתוקים, קמחים לבנים, קינוחים, ומשום מה גם צריכת תפוחי אדמה נכללה פה ברשימה זו. וכזו שכוללת חלבון מן החי - דגים, ביצים, בשר, עוף, וגם מוצרים שמכינים כמו המבורגר".

היא חשפה כי "על פי התוצאות – התזונה הצמחונית, הבריאה, האטה את התדרדרות התפקוד המוחי באופן מובהק. שיפרה את מהירות התגובה וגם הצלחה במבחני זיכרון".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/12/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris