ד"ר מאיה רוזמן

שקר החן והבל הפטריות

ד"ר מאיה רוזמן חזרה לנפץ לנו מיתוסים - האם פטריות הן לא באמת מקור חלבון מספיק לשימוש כתחליף לבשר? • פינת המיתוס


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן חזרה לנפץ עוד כמה מיתוסים בנוגע לתזונה היומיומית שלנו, והפעם: האם פטריות הן באמת מקור לחלבון?

המומחית הבהירה: "מבחינת הטעם, הצבע והמרקם, כנראה שפטריות באמת יכולות להחליף מנות בשריות כמו המבורגר, כדאי לשים לב לכך שמבחינה תזונתית זה לא באמת תחליף". 

עוד הסבירה כי "הפטריות מכילות רק 3-2% חלבון, לעומת 25% חלבון בבשר. החלבון בפטריות אינו חלבון איכותי שמתאים לבניית שרירי גוף האדם. אמנם יש בהן ברזל, אבל אין בהן ויטמין B12 וגם לא ויטמין D.

המשיכה וסיפרה: "בפטריות יש רק 20 קלוריות ל-100 גרם, מה שאומר שאפשר לאכול אותן חופשי בזמן הדיאטה, בסלט, בירקות מוקפצים, בפשטידות. רק כדאי לשים לב לכמות השמן שמוסיפים להן".

לאחר כן, הוסיפה כי "מה שכן יכול להיות מקור לחלבון טבעוני הן קטניות, בשילוב עם דגנים, אגוזים ושקדים. אפשר להכין המבורגר מכל אלו יחד עם פטריות, ואז זה המבורגר שבהחלט מהווה תחליף תזונתי".

"לסיום", אמרה, "אני רוצה להזכיר מחקר שפורסם לאחרונה בירחון האמריקני לתזונה קלינית ובו מצאו שצריכת פטריות, בין שאר הירקות הנצרכים במשך היום, עזרה למנוע פירוק עצם אצל נשים לאחר גיל המעבר. כבר משהו טוב אם לא חלבון".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/12/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


האם פטריות הן באמת מקור לחלבון?
האם פטריות הן באמת מקור לחלבון?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris