כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המחקר, והפעם היא בדקה האם מוצרי חלב עתירי שומן גורמים למחלות לב?
"למרות כל המחקרים בעשר השנים האחרונות, שמראים שהסיכון למחלות לב נובע בעיקר מפחמימות ולא משומן רווי מהחי שמגיע בביצים, בשר אדום או מוצרי חלב שמנים. ההמלצות התזונתיות היום עדיין לא השתנו והן לאכול מוצרי חלב דלי שומן.
"במחקר חדש שפורסם אתמול בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את הקשר בין צריכת מוצרי חלב באחוזי שומן שונים, בגברים ונשים במשקל גוף שונה, לבין מדדי דלקת בדם, כולסטרול רע או טוב, וסיכון למחלות לב.
"התוצאות המעניינות הראו: בנשים צריכת מוצרי חלב היתה קשורה למשקל גוף נמוך יותר אבל לא ממש נמצא קשר לסיכון למחלות לב. בגברים היתה תופעה משמעותית הפוכה – בכל משקל – צריכת מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה הפחיתה את הסיכון למחלות לב.
"אז לתשומת ליבנו. כל עוד מחשבים את הקלוריות כמו שצריך בבניית תפריט, אין בעיה בריאותית עם מוצרי חלב באחוז שומן גבוה".