המאזינה שעלתה לשידור ביקשה להתייחס לחטיף חלבון מסוים שהיא צורכת: "רשום על האריזה שהוא ללא סוכר, בטבלה רשום 0.5 כפיות סוכר, וברשימת המרכיבים כתוב שהממתיקים זה סוכרלוז וסטיביה".
ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מאיפה הסוכר: "הם סופרים גם את הלקטוז, סוכר החלב. הוא לא סוכר לבן, הוא לא מקפיץ את האינסולין בדם, והוא גם לא מתוק. חטיפי החלבון שאת אוכלת, סביר להניח שהם עשויים ממי גבינה, ובהם או במרכיבים אחרים שם, כמו למשל פצפוצי אורז, יש כמות מזערית של פחמימות אחרות, שסופרים אותן גם אם אין שם סוכר".
עוד אמרה: "חטיף החלבון שלך מצוין, אני לא מכירה אבל הוא נשמע מעולה. תשימי לב שיש נניח יוגורטים, שאם את מסתכלת ברשימת הרכיבים שלהם, את רואה שרשום רק חלב וחיידקים, זהו. אז את מסתכלת בטבלה של אותו יוגורט, ורשום שזה מכיל שתי כפיות סוכר אפילו", והוסיפה: "גם בבוטנים יש טיפה פחמימות. הם סופרים את הכול, וזה בסדר גמור".
ה-0.5 כפיות סוכר זה לא סטיביה וסוכרלוז?
"לא, זה דברים אחרים. הם לא משמעותיים לך להקפצה ברמות הסוכר בדם, וזה גם ממש מעט", ציינה.
בסיום, טענה רוזמן שסירופ תירס הוא הגרוע מכל הסוכרים: "סירופ תירס זה בערך הפחמימה הכי גרועה שיש. הפחמימה הכי גרועה היא הפרוקטוז המתועש. בעצם, עושים מהתירס, שיש בזה את סוכר הפירות, סירופ מרוכז כי זה הכי בזול שיש. לאחר מכן שמים את זה בתוך כל מיני דברים מתועשים כמו מיצים, חטיפים, עוגות, עוגיות, וכו'. הסירופ הזה הכי גורם לשומן בטני, לנזקים בגוף ולדלקות, בערך יותר מכל הסוכרים, אפילו יותר מסוכר לבן".
עריכה: ירדן חדד