"אחיינית שלי בת ה־50 קיבלה אבחנה שיש לה הרפס וגינלי. האם החיסון של שלבקת חוגרת יכול להועיל לה?", שאלה המאזינה את פרופ' רפי קרסו. מה הוא המליץ לה לעשות בכדי להתמודד עם התחושות הקשות שהיא חווה?
"יש כמה סוגים של הרפס ולה יש סוג אחד שקשור למערכת המין וליחסי מין. חיסון של שלבקת חוגרת לא יכול לעזור, כלומר אי אפשר למגר את זה וצריך ללמוד לחיות עם זה", הסביר, והציע: "אם יש תקופות שזה כואב יותר, שורף יותר ומטריד יותר, אז בתקופות האלה לקחת 'זובירקס' או 'וולטרקס'".
עוד הבהיר: "יש את הזיהום הראשוני ואחר כך לפעמים כשמערכת החיסון טיפה יורדת זה יכול להתעורר ולגרום לכאבים חזקים, אז לוקחים עוד פעם את הטיפול. ההרפס יוצא, לוקחים כדור וזה מרגיע אותו. גם אם לא לוקחים כדור זה חולף לבד, אבל עם הכדור זה מזרז את ההחלמה. הרפס באזור השפתיים הוא לא נעים וקשה לאכול איתו. הרפס באזור איברי המין קשה כי הוא מגרה ולא נוח במקום ההוא, אבל החיסון לא יעשה שום דבר פה".
בהמשך, התייחס לשאלה של המאזינה לגבי קיום יחסי מין: "היא צריכה לדעת שהיא מדבקת ויכולה להדביק את הפרטנרים. עקרונית, היא מדבקת גם לא בהתקף, רמת ההידבקות היא הרבה יותר קטנה. הסיכוי אמנם יותר קטן להדבקה כי הווירוסים עצמם נמצאים בנוזל של השלפוחיות ולמעשה כשהיא לא בהתקף אז אין נוזל של השלפוחיות, אבל אין 100% ואין 0%. ההגינות, החשיבות והסיכוי הוא לקיים יחסי מין עם קונדום, צריכים להשתמש באמצעי מניעה חוצצים".
בסיום, הדגיש כי "ההדבקה היא ביחסי מין, אי אפשר לקבל הרפס כזה לא ביחסי מין, אין דרך אחרת. לפעמים הרפס בשפתיים או בגרון יכול להיות גם קשור ליחסי מין כי היום יש יחסי מין אוראליים שהרבה אנשים עושים, אז אם מישהו מקיים איתה יחסי מין אוראליים, הוא יכול להידבק בהרפס מהסוג הזה בגרון או בלוע. זה הרפס של מערכת המין וקשור ליחסי מין, אמנם ההתפרצות לא קשורה ליחסי מין".
עריכה: ירדן חדד