איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"הממשלה נכשלה - לא הקשיבה לנו וזה מה שקרה"

איציק שניידר, מנכ"ל מועצת החלב שהשתתף בדיון בוועדת הכלכלה, על המחסור בחלב בשוק: "הייתה בעיה בקווי הייצור שנפתרה, הפער ילך ויצטמצם"


איציק שניידר, מנכ"ל מועצת החלב, השתתף היום (א') בדיון בוועדת הכלכלה, ושוחח עם ענת דוידוב ב־103fm על כך שבשבועות האחרונים היה קשה למצוא מוצרי חלב (ובעיקר חלב בקרטון וחמאה) ברשתות המזון.

"אנחנו חווים מחסור בחלב. מצד אחד, יש לנו מספיק חלב שמיוצר ברפתות, ומצד שני, חסר לנו מוצר אחד - המוצר המוביל, שהוא חלב בקרטון של ליטר אחד, שהוא החלב המפוקח", אמר שניידר, והוסיף: "הוא חסר כי אנחנו מוגבלים בכושר הייצור של המחלבות. המחלבה הגדולה השקיעה הרבה מאוד כסף ופתחה קווים חדשים, אבל זה כרגע לא מספיק, כי במקביל יש לנו קריסה של מחלבת רמת הגולן, שירדה מאוד בייצור, ויש לנו מחלבות אחרות שמצמצמות ייצור".

איפה הבעיה?
"הבעיה כרגע היא נקודתית בקווי הייצור שבעצם נפתרה. אנחנו מעריכים שבטווח של מספר ימים, נגיד עד עשרה ימים, הנושא הזה יהיה מאחורינו. ככל שיעברו הימים, הפער ילך ויצטמצם".

כלומר, החלב יתחיל לזרום בחזרה.
"לא, החלב זורם. נכון שאין את החלב האהוב בקרטון של ליטר אחד, אבל כן יש חלב באריזות של 1.5 ליטר, שני ליטר. חלק עדיין מפוקח ויש לנו גם באריזות של פלסטיק של ליטר אחד".

יש גם עוד מוצר אחד שהציבור אוהב וזו חמאת תנובה הקלאסית. יש חמאות אחרות על המדפים, אבל הן יותר יקרות, למרות שהשוק נפתח.
"ראיינתם אותי לפני משהו כמו שנה בנושא הזה, שמשרד האוצר החליט להוציא את החמאה מפיקוח ולפתוח את הייבוא שלה באופן חופשי. אני אמרתי שזה מה שיקרה ואנחנו מחינו על הוצאת החמאה מפיקוח, התרענו שבסופו של דבר הצרכנים ישלמו יותר, וזה מה שקרה. מסתבר שהייבוא זה לא חזות הכול וזה לא פותר את כל הבעיות, ואם מעבירים את הכוח מהייצור המקומי ליבואנים, אז מה שמעניין אותם זה לגרוף כמה שיותר כסף לכיס שלהם וזה מה שקרה פה. היום החמאה עולה בסדר גודל של 40 אחוז ו־50 אחוז יותר ממה שהייתה לפני שנה".

איפה חמאת תנובה?
"ברגע שהשוק פתוח והייבוא חופשי, אז זו כבר לא אחריות שלנו, זו אחריות של הממשלה. אני חוזר ואומר, הממשלה נכשלה פה. אנחנו התרענו, לא שמעו, לא הקשיבו לנו וזה מה שקרה".

לקראת סיום השיחה, התייחס למצב של המחלבות הקטנות, ואמר: "המדינה, בצד אחד, אומרת שהיא מאוד רוצה תחרות ומאוד רוצה להוזיל את יוקר המחיה. אי אפשר, מצד אחד להגיד שהמדינה רוצה תחרות, ומצד שני, בא משרד הבריאות, והחליט שמכל מחלבה, לא משנה מה הגודל שלה, ידרשו את אותן דרישות. אין לזה אח ורע. אם מתחילת שנה הבאה יאכפו את זה, אז ייסגרו סדר גודל של 50 מחלבות. יש לנו סדר גודל של 100 מחלבות קטנות שפועלות בישראל".

19/02/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מוצרי חלב - אילוסטרציה
מוצרי חלב - אילוסטרציה  |  צילום: מיכל גלעדי/ פלאש90
Paris