ד"ר מאיה רוזמן

הקינוח שהתחפש למלוח

לרגל קרבתו של חג פורים, ד"ר מאיה רוזמן הציגה את המתכון המושלם למאכל המסורתי של החג, עם טוויסט קטן: אוזני המן במילוי גבינה מלוחה ובצל


ד"ר מאיה רוזמן החליטה לקחת הקינוח המוכר ואהוב של החג, אוזני ההמון, ולשנות אותו. היא חשפה את המתכון קיבלה מחברתה לאוזני המן במילוי גבינה מלוחה ובצל: 

להכנת הבצק:

• 300 גרם קמח מלא.

• 200 גרם חמאה.

• 3 כפות מים.

*מפוררים את הקמח והחמאה יחד, מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד, לשים לרדיד דק ובעזרת כוס קורצים עיגולים.

להכנת המילוי:

• 3־4 בצלים סגולים קצוצים דק ומטוגנים בספריי שמן.

• 250 גרם בולגרית למריחה 5%.

• קצת עירית קצוצה.

• 50 גרם פרמז'ן מגורר.

• פלפל שחור, שום גבישי, טימין.

• כפית דבש.

מערבבים הכל ושמים כפית בתוך כל עיגול בצק, מקפלים לאוזני המן. מברישים בביצה טרופה ואופים כ 20 דקות.

כ־32 יחידות, 100 קלוריות לאוזן המן.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אוזן המן במילוי גבינה מלוחה ובצל
אוזן המן במילוי גבינה מלוחה ובצל  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris