ד"ר מאיה רוזמן

"אני פשוט אוהבת לאכול חמוצים"

כך הצהירה המאזינה וסיפרה כי מכינה בביתה מכל ירק • המומחית ביקשה את המתכון ולאחר מכן הסבירה את כמות המלח המומלצת כאשר סובלים מלחץ דם גבוהה


"אני פשוט אוהבת לאכול חמוצים, אני מחמיצה כמעט כל ירק, במיוחד כרוב לימון ואפילו זיתים", ציינה המאזינה שעלתה לשידור. ד"ר מאיה רוזמן התלהבה מהצהרת המזאינה וביקשה לדעת כיצד מכינה אותם.  

"קודם כל, שבועיים אני באמת משרה אותם במים, הפעם אפילו לא דפקתי אותם, אז זה יותר זמן להשרות אותם", הסבירה, "אחרי זה כפית גדושה של מלח לכל כוס מים, לימון, פלפל, וזהו בעצם. אחרי שבועיים אני כבר אוכלת אותם, אבל ככל שהם יעמדו הם יהיו יותר טובים".

עוד תהתה: "לאחרונה גילו לי קצת לחץ דם, המלח יכול להזיק?"

המומחית הדגישה: "אני יודעת להגיד שבזיתים הקנויים יש מלא מלא מלח, בזיתים ובמלפפונים חמוצים. כמו שאת עושה, אני חושבת שיש פחות מלח מאשר בקנויים. כל הירקות הכבושים הם המקורות הכי תורמי מלח בתזונה שלנו ובלחץ דם גבוה, בחלק מהאנשים כדאי להקפיד על כמות מלח יחסית נמוכה". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris