"אותו מוצר בדיוק. אז איך קפץ מספר הקלוריות? ולמה להתייחס? למספר הנמוך או הגבוה?", תהתה אחת העוקבות של ד"ר מאיה רוזמן ברשת החברתית.
תחילה, הסבירה המומחית: "באפונה עדינה קפואה, בעבר היה רשום 33 קלוריות, ופתאום, בלי שנרגיש, המספר קפץ ל־74 קלוריות בחברה אחת, ובאחרת רשום 61 קלוריות למאה גרם. מה הנכון?"
"בניסיונות לבירור העניין, התשובה הייתה שעכשיו מכניסים לחישוב גם את הסיבים התזונתיים בתוך מספר הקלוריות", אמרה, והוסיפה:,"מאחר שסיבים תזונתיים ברובם אינם מתעכלים והערך הקלורי שלהם זניח, לדעתי אפשר עדיין להתחשב בערכים הנמוכים שהיו לפני השינוי".
"דוגמה אחרונה – שעועית ירוקה קפואה מכילה לפי האריזה 34 קלוריות במאה גרם, ואילו בקופסת שימורים, לא מכילה שום דבר פרט לשעועית ירוקה, רשום 20 קלוריות במאה גרם".