ד"ר מאיה רוזמן

עצובים? תאכלו טחינה

"טחינה היא אחד המזונות הבריאים יותר שקיימים", ציינה המומחית בפינת 'טוב לדעת' ומנתה את שלל יתרונותיה של הטחינה • עוד המליצה על הבריאה ביותר


בפינת טוב לדעת, ד"ר מאיה רוזמן הציגה שאלה: "למה טחינה משפרת מצב רוח יותר מאשר פחמימות?"

"טחינה היא אחד המזונות הבריאים יותר שקיימים", ציינה, והסבירה: "יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק".

"מבין כל הטחינות, הכי בריאה היא טחינה שעשויה משומשום מלא - וצריך לשים לב להגדרות - לא 100% שומשום טהור, או שומשום משובח, אלא רק אם כתוב 100% שומשום מלא", הבהירה. "טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גולמית רגילה, יותר סיבים תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן כמו שיש ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף", הסבירה.

"אבל לא לשכוח: כפית טחינה גולמית - מעל 60 קלוריות", הזכירה המומחית.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחר
Paris