פרופ' רפי קרסו

מהם הפתרונות לדום נשימה?

המאזין חשף כי סובל מדום נשימה בשינה וישן עם סיפאפ אך אינו מרוצה • פרופ' קרסו הסביר את הגורמים למחלה ואת שלל הפתרונות לסיוע בשינה


"אני בן 64, סובל מדום נשימה חמור מאוד בשינה, ישן עם סיפאפ וזה מאוד לא סימפטי", הסביר המאזין שעלה לשידור, והוסיף: "הבנתי שיש כל מיני פתרונות כמו לייזר וסד. האם זה פתרון יעיל וטוב ואין עם זה בעיה? אני כבר חצי שנה עם סיפאפ״.

תחילה, הסביר הפרופ': "דום נשימה בשינה זו הפרעה שאופיינית לאנשים מגיל מסוים, לאנשים עם עודף משקל, לאנשים נמוכים עם צוואר קצר. יש בזמן נשימה או נחירה, קריסה או צניחה של הרקמות הרכות בלוע, האוויר יוצא בקול נחירה עזה, בנחירות מאוד חזקות, ואז אספקת החמצן למוח היא פחות טובה. ברגע הזה המוח מעיר את החולה, אי אפשר למות מזה אבל השינה היא לא אפקטיבית, ולכן אנשים שסובלים מדום נשימה בשינה יש להם סיכוי יותר גדול לפתח מחלות לב, יתר לחץ דם, ומחלות נוספות".  

בהמשך, הצהיר: "לניסיוני, סיפאפ זה הפתרון הטוב ביותר אבל צריך למצוא את הטכניקה הנכונה, אם זו מסכה שהיא לפה ולאף, או רק לאף, או עם זה נחירונים שנכנסים רק לנחיריים, צריך לראות שהמכשיר מאזן את הלחצים בעצמו".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולמת אין קשר לכתבה
למצולמת אין קשר לכתבה  |  צילום: ingram Images
Paris