למבוגרים בלבד
עם דני דבורין ויעל חביב

"שיקום שמיעה מיטבי יכול לשפר את איכות החיים"

29499

ירידה בשמיעה הופכת שכיחה יותר ויותר עם העלייה בתוחלת החיים • הדס בן ברק, קלינאית תקשורת בחברת סונובה ישראל, שיתפה בנתונים המדאיגים ובפתרונות


ירידת שמיעה המקושרת לגיל הופכת שכיחה יותר ויותר בשנים האחרונות עם העלייה בתוחלת החיים, ומבוגרים רבים שחשים ירידה בשמיעה נוטים שלא לטפל בעניין. על פי הנתונים, כשני שליש מהמבוגרים מעל גיל 70 חווים רמה מסוימת של ירידה בשמיעה, אך רק כשליש מאלו שמרגישים ירידה מרכיבים מכשירי שמיעה.

גדעון רייכר שוחח על כך ב־103fm עם הדס בן ברק, קלינאית תקשורת בחברת סונובה ישראל, אשר הסבירה מה הקשיים הנפוצים בניהול שיחה כוללת חוויה של ירידה בשמיעה, האם אנשים שיש להם ליקוי שמיעה שאיננו מטופל עלולים לחוות ירידה נוספת בשמיעה או ביכולות תפקודיות אחרות, מה קורה אם מזניחים את השיקום השמיעתי ולא מרכיבים מכשירי שמיעה ובעיקר מה אנחנו יודעים על הקשר בין ירידה בשמיעה לירידה בתפקוד הקוגניטיבי. 

לדבריה, "האנשים חווים את ירידת השמיעה בהדרגה ולפעמים אפילו לא מרגישים את הקושי עד שהוא הופך למשמעותי. לפעמים התופעה מלוות בעייפות או בלבול ממושך. אנחנו יודעים היום שמעל גיל 75, חמישים אחוז מהאוכלוסייה סובלים מהבעיה הזו. מכשירי שמיעה עם שיקום שמיעה מיטבי, יכולים בהחלט לשפר את איכות החיים". 

05/05/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גדעון רייכר
גדעון רייכר  |  צילום: 103fm
Paris