|
RSS|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Google Podcasts|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה ב־Deezer|
האזנה ב־Apple Podcasts
עולם ההשקעות הישראלי הפך ברבות השנים לרחב ומגוון, ולצדו גם ענף ההשקעות מעבר לים, הקוסם יותר ויותר במציאות הגלובלית שמביאה עמה הקדמה הטכנולוגית. בפרק השישי של 'הקפיטליסט' בהגשת יאיר לוי, מומחה בנדל"ן עסקי, על כל הסודות הכמוסים באמת של עולם הנדל"ן הישראלי, הפיג את מסך הערפל סביב התחומים שניתן להשקיע בהם בחו"ל, וסיפר מה כדאי לדעת לפני הקפיצה לבועה העולמית.
"יש שלוש סיבות עיקריות בגינן אנשים רוצים לקנות משהו בחו"ל", פתח. "ראשית כל פיזור סיכונים - יש כאלה שהם בעלי נכסים בארץ ומעדיפים לפזר את השקעותיהם. בנוסף, ישנם משקיעים שאין להם מספיק כסף להשקעה בארץ, וכאלה שאחד מילדיהם לומד בחו"ל, והם מעדיפים לקנות דירה בארץ בה הוא נמצא. בהנחה שאתם שכירים וכל הכנסותיכם בנויות על משכורת בלבד, אינכם מחויבים בדו"ח אישי לרשויות. מהרגע שהוצאתם כסף לחו"ל בדר"כ יפנו אליכם בדרישה לדיווח, ותהיו חייבים להודיע לרשויות כמה השקעתם. מי שעיקר חייו כאן חייב לדעת שההבדל בשערי המטבע בין המטבע במדינה בה השקעתם בחו"ל למטבע המקומי הוא אחד הפרמטרים המהותיים ביותר".
ומה באשר לעובדה שלעיתים אנו ממוקמים עשרות קילומטרים מהיעד בו השקענו? "מהרגע שקניתם נכס בחו"ל, השליטה שלכם בנכס שונה לגמרי", טען לוי. "אין לכם שליטה על מה שקורה מבחינת הדייר ועל הוצאותכם, ואתם מחויבים להחזיק חברת ניהול או נציג מקומי שנותן שירות לדייר. עליכם לקחת בחשבון שיהיה קשה לדעת כמה הוצאות בפועל יש לכם על הדירה. אם אתם אנשים שהצדק מאוד מאוד חשוב לכם, אל תפנו לחו"ל".
"אני מכיר מספר יזמים ישראלים שנוהגים בצורה לא אתית בעסקאות הללו. רבותיי, יש לכם מחסום שפה? אני לא חושב שאתם צריכים להסתמך אך ורק על יזמים ישראלים, יש אפשרויות אחרות", הדגיש. "קיימים אנשים טובים בענף שמוכרים דירות או נכסים לישראלים והם אנשים הוגנים, ולצדם בעלי מקצוע שמתנהגים בצורה ההפוכה. בבואכם לחו"ל, אל תגיעו עם ראש של נדל"ן ישראלי, זו תפיסת עולם שונה לגמרי. הדרך לעשות זאת נכון היא קודם כל לערוך מחקר על ארץ היעד שלכם, לקרוא מאמרים ולנסוע לשם. אתם חשים את האווירה, לומדים את האזור שבו רוצים למכור לכם דירה, בודקים אם יש באזור משפחות צעירות, וחיים את האזור. תפגשו אנשי מקצוע, תדברו עם רואה חשבון מקומי, עם שמאי, עם עורך דין, זה חוסך הרבה כסף בעתיד".
בסיום דבריו, סיפר יאיר לוי, מומחה בנדל"ן עסקי, מהם הכללים שכדאי להקפיד עליהם לפני הצעד המכונן: "יש הוצאות נוספות שאתם לא יודעים עליהן כרגע, ומסיבה זו עליכם לפנות בשלב הראשון למתווכים מקומיים. חפצים ברכישת הנכס? בזבזו את הכסף כדי לבדוק את הנכס, על מנת שיהיה לכם אישור שמבחינה חוקית הכול בסדר. כשאתם עורכים עסקות בחו"ל, לא משנה מה גודלן, במדינות שנותנות משכנתה תעברו בנק, מאחר ולבנק יש משקפיים שלכם אין. חשוב לא להתפתות להבטחות תשואה או למוכרים חדי לשון שמבטיחים לכם הבטחות שהם לא מתכוונים לעמוד בהן".
עריכה: נויה חסון ומיכל קדוש