אבי כץ אירח בתוכניתו את אורי שטינמץ, מטפל בחרדות ומחלות כרוניות בעזרת כלי הרפואה הסינית וקואצ'ינג, לשיחה על הבחירה באומץ, הקשר בין הגוף לנפש וכיצד נוכל לחולל שינויים בחיינו. שטינמץ שיתף בסיפור חייו המרתק ובכלים הרלוונטיים להתמודדות עם חרדות.
לדבריו, "אני מטפל כבר 15 שנה ברפואה סינית ובתחום האימון האישי. אני מלווה חיילים שנפצעו בשירות הקרבי, זה חשוב לי מאוד. רפואה סינית התפתחה במשך 4,000 שנה - מי שלומד אותה, לומד סדרה של טיפולים שבונים תמונת מצב שמאפשרת לעזור בשלל תחומים - חרדות, פחדים, פוסט טראומה, מחלות ועוד. אנחנו מלמדים איך לעבוד עם הגוף ועם הנפש הרבה יותר טוב. אנחנו אוהבים שהמטופל לוקח אחריות ועושה שינוי בבית".
בהמשך, עוד סיפר כי לפגישה הראשונה עם המטופל יש חשיבות גדולה מאוד: "אנו קודם כל שואלים אותו שאלות על כל מיני הביטים בחייו, כי יש קשר עמוק בין הדברים - הגוף פועל בסינרגיה ואם משהו מתקלקל, זה יכול ליצור תגובת שרשרת שמשפיעה על משהו אחר. יש בגוף חסימות אנרגטיות שמפגיעות על הגוף ומונעות ממנו לעבוד כמו שצריך, לא נותן לו לרפא את עצמו. גם במובן הפיזי וגם במובן הרגשי".
שטינמץ ציין כי "כשמגיעים לטיפול, הוא מתחלק בשני חלקים: חלק מהטיפול הוא במגע, כי הוא עוזר מאוד לאנשים להיפתח. עם זאת, חשוב שיהיה שיח עם המטופל כדי לדעת האם מותר לגעת ואיפה מותר לגעת. יש אנשים עם רגישות מסוימת, לכן אני שואל את כל השאלות לפני, כדי להכיר ולהבין את המטופל. בחלק השני, אני נותן לו לעשות עבודה בבית, החל משינוי בתזונה ועד איך שהוא רואה את עצמו במראה. צריך לבחור בחיים כל יום מחדש".
לסיכום, ביקש שטינמץ לשתף כי בתחילת דרכו כמטפל הוא סבל מכאבים בגוף והיה לו קשה לישון ולתפקד. "לא הבנתי מה קורה לי בטיפול, עד שקלטתי שאני לוקח הביתה את כל הסיפורים של המטופלים. כך למדתי מושג של אמפתיה מול הזדהות - כשאני באמפתיה, אני מבין את הבן אדם, אבל לא מרגיש כאילו שאני חווה את מה שהוא חווה. אני מקשיב, אני מבין, אבל לא ירד למקומות שלו - אחרת אני לא אוכל לעשות את עבודתי כמטפל", הסביר.