בפינת טוב לדעת, ד"ר מאיה רוזמן החליטה להסביר מה עדיף - תפוח אדמה או בטטה? "אז נכון שיש בבטטה יותר סוכר מאשר בתפו"א, אבל נתחיל מזה שמספר הקלוריות במאה גרם בטטה או תפו"א די דומה, וסה"כ כמות הקלוריות ליחידה תלויה בגודל – תפו"א בינוני או בטטה באותו גודל זה בערך 100 קלוריות", אמרה תחילה.
עוד ציינה כי "בבטטה יש כחמישה אחוזים סוכר, לעומת פחות משני אחוזים בתפוח האדמה, אבל למרות זאת האינדקס הגליקמי שלה נמוך מאוד. זה אומר שהפחמימות בה מתעכלות ונספגות לאט ולכן היא מתאימה יותר במקרים של סוכרת, בהשוואה לתפוח אדמה. בבטטה יש כמות עצומה של ויטמין A, שאין בתפו"א כמעט, ויטמין זה חשוב מאוד לראייה כמו שכולנו יודעים, בעיקר לראיית לילה, אבל גם חשוב למערכת החיסון שלנו נגד וירוסים, חשוב למניעת נשירת שיער, ולעור בריא וקורן".
"ויטמין A אינו נהרס במידה משמעותית בחום, ולכן הוא מצוי בכמויות עצומות גם בבטטה בתנור/מבושל/לביבות״, אמרה המומחית. "בבטטה יש הרבה ברזל (מעט יותר מתפו"א), וגם הרבה אשלגן שדרוש לויסות לחץ הדם ולפעילות הלב (במקרה זה תפו"א מצטיין יותר). עוד יתרון משמעותי הוא שהבטטה אהובה גם בקרב ילדים, ואם הם לא אוכלים הרבה ירקות. זו דרך מעולה להכניס להם לתפריט קצת ויטמינים ומינרלים".
היא סיכמה: "אישית אני משתמשת בבטטה להכנת לביבות אפויות, עם גבינות בולגריות וביצים, כתחתית לפיצה ללא גלוטן, וגם בקוביות בטטה לשדרוג סלטים קרים".
לבסוף, החליטה לחשוף למאזינים מתכון בונוס ל'סלט היפנוזה' -
שמים בקערה:
3־4 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות, כף סוכר חום, 5 שיני שום פרוסות, מלח ופלפל לפי הטעם, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, ורבע כוס שמן זית. לערבב היטב, לשטוח על תבנית אפייה ולאפות עד שהבטטות מתרככות אבל לא יותר מדי.
אחרי שמתקרר להוסיף:
2 כפות רוטב סויה.
בצל סגול פרוס לטבעות דקות.
3 כפות בוטנים גרוסים.
בתיאבון!