כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן שבה אל פינת המחקר על מנת לחשוף תגליות חדשות על עולם המזון והתזונה הנכונה והבריאה לנו. הפעם: המומחית הגיעה עם תוצאות מחקר שכולנו רוצים לשמוע עליו: הנשנוש שעוזר להפחית סימני גיל מעבר.
"כן, יש כזה", הצהירה מאיה, והסבירה: "מפחית גלי חום, מפחית עייפות ועצבנות. מכיל המון ברזל, סידן וחלבון. על מה אני מדברת? אדממה, פולי הסויה, והיתרונות עצומים – סויה מכילה חומרים שמפחיתים תופעות גיל מעבר כמו גלי חום, עצבנות, עייפות, יובש. במחקר בו בדקו נשיםי בגיל המעבר במשך 12 שבועות, גילו שתוספת יומית של סויה הפחיתה את תופעות גיל המעבר בצורה משמעותית".
עוד חשפה: "היא מכילה סידן בכמות גדולה וגם חומרים (גניאסטין) שמפחיתים פירוק עצם. מחקרים מראים שצריכת סויה מפחיתה סיכון לסרטן השד, וגם מגינה בפני מחלות לב - לאחרונה פורסמה סקירת מחקרים שהראתה תוצאה מובהקת לגבי צריכת חלבון סויה ואיזופלבונים שיש בסויה – שמפחית סיכון למחלות לב, וגם מפחיתים לחץ דם".
"בניגוד למיתוסים הישנים של פעם, סויה נחשבת לבטוחה לצריכה בקרב נשים, גברים, ילדים ואנשים בסיכון למחלות שונות", אמרה. "רק לשים לב: להיזהר בכמות הסויה במקרים של בעיות בבלוטת התריס".
ולבסוף, סיכמה: "כמובן שיש עדיפות לסויה טבעית – כמו פולי סויה אדממה, ופחות למוצרים מעובדים, כמו כל השניצלים והנקניקיות מסויה. על פי המחקרים בנושא בסויה טבעית שילוב החומרים הוא בעל ההשפעה הטובה הגדולה ביותר על הבריאות. כמה אוכלים כנשנוש דיאטה? 200 גרם שקול עם קליפה – לחלוט במים רותחים כמה דקות, לסנן, לפזר מלח גס. וליהנות".