ד"ר מאיה רוזמן בחרה להקדיש את פינת המיתוס השבועית שלה לשאלה שהגיעה אליה דרך הרשת החברתית: "האם כשחותכים פירות, כמו מנגו למשל, ושומרים את הפרוסות במקרר ואוכלים למחרת -הם מאבדים מהערך התזונתי שלהם?"
המומחית הסבירה: "בפירות יש המון ערכים תזונתיים. כולנו יודעים על ויטמין C, אבל יש בהם גם ויטמין A, ברזל, סידן, מגנזיום, הרבה אשלגן שדרוש ללחץ הדם. וגם סיבים תזונתיים שחשובים לבריאות המעיים ולמניעת בערך כל המחלות. לסיבים ולמינרלים לא קורה כלום אם חותכים, או אם אופים, או אם מקפיאים, וגם לא אם שומרים במקרר יום או יותר. גם ויטמין A לא ממש מתפרק. היחיד שמתחמצן ונהרס זה ויטמין C, אבל העניין הוא שיש אותו בשפע גם בירקות ופירות אחרים וממש לא קשה לקבל אותו במזון. כך שגם זו לא בעיה".
ד"ר רוזמן סיכמה: "אם המנגו הזה שחתכת אתמול הוא הפרי או הירק היחיד שאת אוכלת במשך היום כולו, אז כן – הפסדת את רוב ויטמין C, ואני משערת שזה לא המצב. ואם כן אז השינוי שצריך לעשות זה לא קשור לאותו מנגו אלא באופן כללי להוסיף עוד הרבה ירקות טריים לתפריט במשך היום".