חסה. ירק ירוק, מרשים ונפלא שמצליח להוסיף המון לסלטים ושלל כריכים, והופך את הארוחות שלנו במהלך היום לטעימות ומזינות הרבה יותר. אך מה יש בחסה בהיבטי הערכים התזונתיים שלה?
בפתח התוכנית, שיתפה ד"ר מאיה רוזמן בפרטים על רזי הירק המרענן. "בחסה יש 0% שומן, 0% כולסטרול, וכמות הקלוריות הנמוכה ביותר מבין כל המזונות הקיימים: 10-15 קלוריות במאה גרם, ובחסה יש 95% מים. זה אפילו יותר מים ממה שיש בחלב. החסה עשירה מאוד בוויטמין A שחשוב למערכת החיסון, בוויטמין C, בחומצה פולית, החשובה ליצירת כדוריות הדם שלנו, וגם למערכת העצבים".
בהמשך, הוסיפה: "החסה עשירה בוויטמין K החיוני לקרישת הדם, וגם בסיבים תזונתיים הטובים לבריאות המעיים שלנו. כמו בכל העלים הירוקים, גם החסה עשירה בחומר הנקרא כלורופיל, המקנה לה את צבעה הירוק. הכלורופיל מסייע לפינוי הרעלים מהגוף, ולחידוש הרקמות".
"חשוב להגיד שכדי לספוג את ויטמיני ה־A וה־K שיש בחסה, חשוב להוסיף לה גם איזשהו שומן איכותי, כמו כפית שמן, כף אבוקדו או כף טחינה", הבהירה ד"ר רוזמן בסיום דבריה. "ויטמינים אלו מסיסי שומן והספיגה שלהם הרבה יותר טובה אם יש רוטב שומני לסלט".