ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת טוב לדעת לפרי הכי אהוב של הקיץ - מנגו. "אחד מהפירות האקזוטים עם הטעם המיוחד והחזק, הוא מכיל בערך 60 קלוריות למאה גרם, מה שאומר שבערך חצי מנגו גדול זה מנת פרי בזמן דיאטה", חשפה.
"יש בו כמות יפה של ויטמין C, גם קצת ויטמין A, אשלגן שדרוש ללחץ הדם", אמרה המומחית, ושיתפה: "יש לי בחצר 3 עצי מנגו - כל מנגו מזן אחר, ותשמעו, אני אוכלת אותו עם הקליפה. יש מהעץ, וממש טעים. מגדיל את כמות הסיבים התזונתיים והשובע בלי תוספת של קלוריות בכלל".
בהמשך, החליטה להעלות לשידור את אלקנה בן ישר, מגדל מנגו ויו"ר שולחן מגדלי המנגו בארץ, ויחד ניצפו כמה מיתוסים חשובים על הפרי הטעים.
בן ישר הבהיר כמה נקודות חשובות במיוחד:
1. אין ריסוסים רעילים בגידול כי חלק ביצוא לאירופה – קיים תקן מחמיר במיוחד.
2. הבדל בין הזנים באחוז הסוכר – הישראלים אוהבים את הזן מאיה (פיתוח ישראלי היסטורי) שגדל בהיקף קטן ולכן מחירו גבוה יותר. הזן שלי – זן ישראלי חדש מהשנים האחרונות והוא הזן הדומיננטי, העונה מסתיימת בסוף אוגוסט ואז יש זן קיט – זן עם קליפה ירוקה צהובה והוא גדול יותר ומכיל פחות סוכר – 14% סוכר. הזנים הישנים עם הרבה סיבים – פחות איכותי וטעים ורוב המטעים נעקרו.
3. חשוב לשמור בחוץ כי במקרר זה לא מבשיל אבל זה פרי טרופי במקרר אחרי 10 ימים יש נזקי צינה. בפריזר אפשרי בהחלט, במקרר לא.
4. צבע הקליפה בעונה – לא אומר כלום, לא על איכות הפרי ולא על העסיסיות. הזנים עם הקליפה הירוקה דווקא הכי טעימים.