ד"ר מאיה רוזמן החליטה להתייחס לשאלה מה ההבדל התזונתי בין דלעת לדלורית ואיזה מהן עדיפה?
תחילה, שיתפה רוזמן: "הדלעת עשירה מאוד מאוד בויטמין A, שחשוב לנו למניעת סרטן, לתפקוד מערכת החיסון במניעת כניסת וירוסים לגוף, וגם לעור – בקיץ זה חשוב במיוחד ועוזר לעור להתמודד עם נזקי שמש".
והדגישה: "ויטמין A זמין לגוף בצורה מעולה גם לאחר בישול הדלעת או אפיה בתנור".
הדלעת גם עשירה מאוד בברזל. במנת דלעת יש ברזל ממש כמו בחזה עוף. הרבה אנשים שעוברים לצמחונות או טבעונות ונמצאים בסיכון לאנמיה עקב מחסור בברזל בתזונה שלהם – שימו לב.
הדלעת מכילה גם כ-20 קלוריות למאה גרם וזה ממש ממש מעט.
הדלורית – מכילה אפילו יותר ויטמין A מאשר בדלעת, אבל למרות שהשם שלה "דלורית" מזכיר את המילה "קלורית" והרבה חושבים שזה יותר דיאטטי- אז ההיפך, יש בה טיפונת יותר פחמימות וסוכר וגם כפול קלוריות – בערך 40 למאה גרם. לא שזה הרבה... זה עדיין נחשב לירקות חופשי במסגרת הדיאטה, אבל זה נתון שמפתיע רבים ולכן הוספתי אותו. אולי בגלל זה הדלורית גם פחות מיימית ומזכירה יותר פחמימות לרבים מאיתנו.