כמדי יום שישי, בשעה 12:00 בדיוק, ד"ר מאיה רוזמן שבה לאולפן 103fm, על מנת לשוחח עם המאזינים על כל הטעויות הנפוצות שאנחנו עושים בזמן הדיאטה. את פתח התוכנית היא הקדישה לחשש של אנשים מהסימון E על מוצרי מזון ושיתפה כיצד אנחנו צריכים לנהוג וממה להימנע, או שלא?
"יצא לכולם הרושם שכל פעם שרשום E אז זה משהו לא בריא... ולדעתי הרושם הזה מוצדק לחלוטין", אמרה והוסיפה: "למרות שלא כל E הוא בהכרח לא בריא. יש גם E שהם בסדר גמור ואפילו טבעיים או אפילו. נוגדי חמצון בעצמם".
מה זה בכלל E? זה מהמילה אירופה, כי אנחנו משתמשים בקטלוג אירופאי (גם באמריקה משתמשים בקטלוג הזה, אבל באוסטרליה למשל יש להם קטלוג אחר שמתחיל באות A).
הקטלוג הזה של התוספים כולל את כל התוספים שאפשר להוסיף למזון:
חומרים משמרים, שזה חומרים שמונעים התפתחות של עובשים ופטריות וחיידקים, מעכבי חמצון, שזה כאלו שמונעים קלקול של המוצר עקב התחמצנות של השמן, מייצבים, שזה חומרים שעושים את המרקים יותר חלק ויציב
צבעי מאכל:
רוב תוספי ה־E לא בריאים ולא אמורים להיכנס לגוף שלנו. לרובם יש תופעות לוואי, והרבה תופעות לוואי – כאבי ראש, בחילות, מסרטנים חלק, גורמים להשמנה – כן להשמנה. ועוד ועוד תופעות. יהיו תמיד מי שיגידו שהם בכמות מאוד קטנה – והם צודקים.
שימו לב:
גם תרופות משפיעות על הגוף שלנו בכמות מאוד מאוד קטנה. מספיק אלפית הגרם כדי לסדר את לחץ הדם, או את בלוטת התריס, או לרפא מחלה חיידקית... וכו. כלומר גם לכמויות קטנות יש השפעה. מצד שני צריך לזכור של כל ה־E בקטלוג הם רעים. יש למשל צבעי מאכל טבעיים, שעשויים מגזר וסלק וכורכום.
למה לא משתמשים בהם תמיד? או כי הם יותר יקרים, או כי הם לא יציבים בכל מיני תנאי יצור מזון. יש המון מייצבים שהם טבעיים לגמרי, לציטין למשל, או כל מיני גואם וסיבים תזונתיים אחרים.
"אבל – אנחנו לא אמורים לזכור מה זה כל E. לא אמורים לדעת מה בסדר ומה לא", הדגישה המומחית.
אז באופן כללי לדעתי אפשר בהחלט לפסול כל מוצר שיש בו E ולחפש תחליף בלי מילים ובלי מספרים שאנחנו לא מבינים. מוצר שמכיל רכיבים טבעיים ושאנחנו מבינים כל מילה ברשימה על האריזה.